Foto: F64

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien, 27. novembrī, Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Vācijā, Altenbergas trasē, apliecināja savu potenciālu un izcīnīja piekto vietu, pirmo reizi karjera iekļūstot labāko sešiniekā.

Līdz šim Priedulēnas karjeras labākais sasniegums Pasaules kausa izcīņā bija 12. vieta, ko viņa izcīnīja arī Altenbergas trasē pirms gandrīz trīs gadiem.

Pēc pirmā brauciena Priedulēna bija astotā, bet otrajā spēja pakāpties uz ausgto piekto vietu.

Priedulēna ļoti labi veica savu pirmo braucienu, nepieļaujot rupjas kļūdas. Latvijas sportistei bija viens no "tīrākajiem" braucieniem starp visām sportistēm, kas ļāva iekļūt labāko desmitniekā.

Ātrākā pirmajā braucienā bija vāciete Tina Hermane, kuras laiks bija 59,21 sekunde. Priedulēna līderei pirmajā braucienā zaudēja 0,33 sekundes, bet no trešās vietas viņu šķīra 0,22 sekundes.

Otrajā braucienā sākumā izcili nobrauca beļģiete Kima Meilemansa, kura ilgu laiku bija līdere. Priedulēna savā otrajā mēģinājumā spēja atkal nobraukt "tīri", pieļaujot dažas kļūdas tikai beigās. Latviete tomēr sasniedza labu ātrumu trases lejasdaļā, kas ļāva tobrīd kļūt par līderi.

Nākamās trīs sportistes nespēja uzlabot Priedulēnas laiku, bet tikai pasaules vadošās sportistes apsteidza Latvijas skeletonisti. Par uzvarētāju kļuva britu sportiste Lora Dīsa (viena minūte un 57,84 sekundes), bet nākamās bija trīs vācietes - Hermane (+0,04 sekundes), Žakvelīna Lelinga (+0,17 sekundes) un Sofija Grībele (+0,55 sekundes). Priedulēna divu braucinu summā uzvarētājai zaudēja 0,71 sekundi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!