Foto: LETA
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda savās pirmajās sacensībās Pasaules kausa izcīņas ieskaitē piektdien, 20. novembrī, Siguldā negaidīti izcīnīja augsto trešo vietu.

2020./2021. gada Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā sākas ar diviem posmiem Siguldā – šajā un nākamajā nedēļas nogalē.

Kā pirmās sezonu atklāja skeletonistes, bet teicami Pasaules kausa apritē iegāja 23 gadus vecā Tērauda. Viņa pirmo braucienu mājas trasē Siguldā veica bez ievērojamām kļūdām, kas ļāva būt trešajai. Bronzas pozīciju Tērauda nosargāja arī divu braucienu summā, otrajā braucienā ieņemot septīto vietu.

Līdere pēc pirmā brauciena bija austriete Janīne Floka, kurai Siguldas trase ir gluži kā mājas trase. Viņas laiks pirmajā braucienā bija 51,49 sekundes, kas ir jauns Siguldas trases rekords. Otro vietu pirmajā braucienā ieņēma Nīderlandes sportiste Kimberlija Bosa (+0,55 sekundes), bet Tērauda pirmajā braucienā no līderes atpalika par 0,92 sekundēm. Tikai 0,02 sekundes no Tēraudas atpalika britu skeletoniste Laura Dīsa.

Otrajā braucienā labāko trijnieks nemainījās. Floka bija ātrākā arī otrajā braucienā, divu braucienu summā par 0,83 sekundēm apsteidzot Bosu.

Tērauda otrajā braucienā labi veica trases augšdaļu, bet kļūds lejsdaļā krietni samazināja ātrumu. Tomēr pēdējās virāžās izdevās nosargāt trešo pozīciju, summā tikai par 0,01 sekundi apsteidzot čehieti Annu Fernstedu.

Tēraudai tā bija debija Pasaules kausā, jo šī gada februārī viņa kopā ar pasaules spēcīgākajām sportistēm Siguldā startēja Eiropas čempionātā, tomēr nedrīkstēja startēt Pasaules kausa ieskaitē. Tiesa, šīs sacensības viņai neizvērtās toreiz diez ko labi, jo pēc dalībnieču numura neuzvilkšanas viņu diskvalificēja.

Pasaules kausa pirmajā posmā piektdien pēcpusdienā sacensības veiks skeletonisti, un starp dalībniekiem būs Martins un Tomass Dukuri. Sestdien paredzētas sacensības bobslejā sievietēm un vīriešiem divniekiem, bet svētdien risināsies sacensības bobslejā vīriem divniekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!