Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas skeletoniste Undīne Vītola šajā sezonā startē Azerbaidžānas komandas sastāvā un Latvijas Bobsleja federācijai par to nav iebildumu.

Piektdien Vācijā notikušajās Eiropas kausa sacensībās 22 gadus vecā Vītola ieņēma 15.vietu, taču sacensību protokolā pie viņas vārda ir rakstīts "Azerbaidžāna".

Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis sarunā ar vortālu "Delfi Sports" sākumā bija pārsteigts un nevarēja konkrēti atbildēt, vai tā ir taisnība. Vēlāk Ekmanis teica, ka bijusi vienošanās, ka LBF neliks šķēršļus, ja Vītola vēlēsies startēs citas komandas sastāvā.

Lai sportists varētu startēt citas valsts rindās, ir jāsaņem iepriekšējās valsts atbildīgās federācijas atļauja. Pēc nelielas minstināšanās Ekmanis gan apgalvoja, ka vasarā LBF valde tomēr esot kaut ko nolēmusi šajā sakarā, bet, vai Vītola pieņēmusi piedāvājumu startēt citas valsts rindās, . Par motīviem Ekmanis nemācēja teikt, jo "droši vien tās ir finanses".

Tikmēr Latvijas Olimpiskajā vienībā, kurā skaitās arī Vītola, par šo faktu neko nezināja. Vītola ir LOV "Soči 2014" programmā, taču reāli nekādu finansējumu šīs grupas sportisti nesaņem un līgumu viņiem nav skaidroja LOV pārstāve Marita Vilciņa.

Vītola kopš 2006.gada pārstāv Latviju starptautiskās sacensībās. Pagājušajā sezonā vienā no Eiropas kausa posmiem viņa ieņēma ceturto vietu, kas Vītolai ir karjeras augstākais sasniegums.

Šobrīd Vītola ir vienīgā Azerbaidžānu pārstāvošā skeletoniste, bet Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) mājaslapā vēl Azerbaidžānu pārstāv divi bobslejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!