Foto: EPA/LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien ieņēma 19.vietu sezonas otrajā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās Pārksitijas trasē ASV.

Abos braucienos Priedulēna uzrādīja 19.rezultātu un summā par 2,54 sekundēm atpalika no ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnījušās ASV sportistes Noeles Pikusas-Peisas.

Otro vietu uz goda pjedestāla aizņēma Lielbritānijas sportiste Elizabete Jarnolda, kura pirms nedēļas triumfēja pirmajā posmā, bet šoreiz no Pikusas-Peisas atpalika par 0,68 sekundēm. Savukārt trešā palika kanādiete Sāra Reida, kura jau zaudēja par vairāk nekā sekundi.

Pēdējos septiņos Pasaules kausa posmos Pikusa-Peisa sešas reizes kāpusi uz goda pjedestāla un izcīnījusi trīs uzvaras.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 435 punktiem ir Jarnolda, kurai ar 386 punktiem seko krieviete Jeļena Ņikitina. Savukārt vēl par diviem punktiem mazāk ir austrālietei Mišelai Stīlai.

Tikmēr Pikusa-Peisa, kura sezonas pirmajā posmā tika diskvalificēta, ar 225 punktiem ieņem vien 16.vietu, bet Priedulēna ar 162 punktiem pašlaik atrodas 18.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka piektdien Pasaules kausa otrajā posmā vīriešiem Martins Dukurs palika otrais, bet viņa brālis Tomass ierindojās sestajā vietā.

M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, kurš kopš 2010.gada kļuvis par četrkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, divkārtēju pasaules un četrkārtēju Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras Olimpiādes sudraba medaļnieku. Tiesa, viņš pavasarī nespēja kā pirmais sportists vēsturē izcīnīt trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas.

Kopumā kopš 2011./2012.gada sezonas sākuma M.Dukurs triumfējis 22 no 26 Pasaules kausa un pasaules čempionāta gaitā notikušajām sacīkstēm.

Arī nākamais skeletona Pasaules kausa posms norisināsies Ziemeļamerikā - ASV trasē Leikplesidā. Savukārt ar Jauno gadu skeletonisti atgriezīsies Eiropā, bet pēc četrām sacensībām būs pienākušas Soču olimpiskās spēles. Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma ietvaros notiks divas sacensības. Vīru skeletonisti divus Pasaules kausa posmus divu dienu laikā aizvadīs Sanktmoricā.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm norisināsies līdz nākamā gada 19.janvārim, un Olimpiādē piedalīsies 30 vīriešu skeletonisti un 20 sievietes. Sportistu atlase tiks veidota pēc Nāciju ranga. Lai Priedulēna kvalificētos Sočiem, viņai vajag iekļūt Nāciju kausa pirmajā devītniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!