Foto: AFP/Scanpix
Altenbergas trasē Vācijā nerimstošā sniegputeņa dēļ nopietni aizkavējas Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts, sacensības bobslejā divniekiem.

Pēc pašlaik pieejamās informācijas zināms, ka nepastāvīgo laika apstākļu dēļ pirmā brauciena starts no paredzētajiem plkst.16.30 pēc Latvijas laika pārcelts uz plkst.19:00, taču organizatori pašlaik apsver iespēju sacensības atcelt.

Latviju sacensībās plānots pārstāvēt Edgara Maskalāna, Oskara Melbārža un Uģa Žaļima pilotētajām ekipāžām.

Pasaules kausā Latvija ar trijām ekipāžām vismaz divniekos šosezon startē pirmoreiz daudzu gadu laikā.

Pēc trijiem posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pirmajā vietā ar 660 punktiem atrodas vācietis Tomass Floršucs, bet viņam 25 punktus zaudē šveicietis Beāts Hefti. Savukārt trešais ar 552 punktiem ir vēl viens Vācijas pilots Maksimiljans Arnts.

Tikmēr Melbārdis ar 544 punktiem kopvērtējumā pašreiz atrodas ceturtajā vietā, Maskalāns ar 336 punktiem ieņem 13.vietu, bet Žaļims ticis pie 194 punktiem, kas viņam dod 17.pozīciju.

Plānots, ka svētdien trasē dosies četrinieki, kur gan Latviju pārstāves divas ekipāžas, jo jaunajam pilotam Žaļimam neizdevās kvalificēties Pasaules kausam - pēdējā Eiropas kausā pēc stūmēju nesasēšanās kamanās viņa ekipāža tika diskvalificēta.

Kā ziņots, Pasaules kausa ieskaitē šosezon notiks astoņi posmi, bet sezona februāra otrajā pusē noslēgsies ar pasaules čempionātu, kas risināsies Leikplesidas trasē ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!