Foto: LETA

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Īglsas trasē Insbrukā nekvalificējās olimpiskās Pasaules kausa sezonas otrā posma otrajam braucienam.

Arī pirms nedēļas šajā pašā trasē viņa netika pie iespējas piedalīties otrajā braucienā.

Tērauda trasi veica 55,25 sekundēs, kas deva 23.vietu 25 startējušo sportistu konkurencē. Arī startā Latvijas sportistei bija 23.rezultāts.

Pirmais divdesmitnieks, kas turpinās sacensības otrajā braucienā, bija 0,43 sekunžu attālumā.

Pirmajā braucienā ātrākā bija krieviete Jeļena Ņikitina, kura finiša līniju sasniedza 53,80 sekundēs jeb 1,45 sekundes ātrāk par Tēraudu. Nīderlandiete Kimberlija Bosa atpalika 0,23 sekundes, bet sekojošās astoņas sportistes bija 0,16 sekunžu robežās, solot spraigu cīņu par goda pjedestālu.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14.vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa pirmoreiz Latvijas skeletona vēsturē sieviešu sacensībās kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Tērauda Īglsas trasē finišēja attiecīgi 11. un 15.vietā. Pasaules čempionātā viņa finišēja 20., bet Eiropas meistarsacīkstēs - 16.vietā.

Jau ziņots, ka pirms tam vīriešu sacensībās Martins Dukurs divu braucienu summā ieņēma 11. vietu, bet Tomass Dukurs ierindojās 18.pozīcijā

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!