Foto: F64

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa posmā Sanktmoricas trasē piektdien, 14. janvārī, ieņēma 21. vietu un netika pie otrā brauciena.

Šajā sezonā astoņos Pasaules kausa posmos Tērauda četras reizes tika pie otrā brauciena, bet viņš labākais rezultāts šajā sezonā ir 17. vieta divos posmos.

Piektdienas sacensībās Tērauda pirmajā braucienā unikālo Sanktmoricas trasi veica vienā minūtē un 11,15 sekundēs, par 2,43 sekundēm atpaliekot no līderes Žaklīnas Narakotas. Lai tiktu pie otrā brauciena, Tēraudai trase bija jāveic tikai par 0,02 sekundēm ātrāk.

Sacensības Sanktmoricas trasē ir arī Eiropas čempionāts. Šajā vērtējumā Tēraudai ir 12. vieta.

Par posma uzvarētāju negaidīti kļuva Narakota, kura šajā sezonā ne reizi nebija iekļuvusi labāko desmitniekā. Divus braucienu summā viņa par 0,06 sekundēm apsteidza Nīderlandes sportisti Kimberliju Bosu, kura kļuva par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju.

Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā Tērauda, visticamāk, ieņems 21. vietu, bet viņa ir kvalificējusies Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas sāksies 4. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!