Foto: AP/Scanpix/LETA

Endija Tērauda piektdien Altenbergas trasē Vācijā ierindojās 19. vietā Pasaules kausa skeletonā piektā posma sacensībās.

Pirmajā braucienā Tērauda trasē devās ar 23. numuru. Viņa startā sasniedza 22. ātrāko laiku, bet finišā uzrādīja 19. labāko rezultātu, līderei pēc pirmā brauciena mājiniecei Tīnai Hermanei zaudējot 1,77 sekundes.

Otrā 0,04 sekundes aiz Hermanes bija krieviete Jūlija Kanakina, bet trešā – itāliete Valentīna Margaljo.

Otro braucienu Tērauda veica bez rupjām kļūdām, taču skeletons neslīdēja tik labi kā lielai daļai konkurenšu. Pēc visu sportistu finiša viņai tikai 19. vieta, uzvarētājai Hermanei zaudējot 3,39 sekundes.

Arī otrajā braucienā Tērauda sasniedza 19. labāko rezultātu.

Hermane otrajā braucienā sasniedza otru labāko laiku, zaudējot Margaljo, taču summā pārsvaru pār itālieti nosargāja, finišējot pēc minūtes un 59,03 sekundēm. Margaljo atpalika par 0,11 sekundēm un Kanakina – par 0,42 sekundēm.

Ceturto vietu ieņēma austriete Janīne Floka, piekto – beļģiete Kima Meilemansa un sesto – krieviete Jeļena Ņikitina.

Kopvērtējumā līdere Pasaules kausā ar 965 punktiem ir nīderlandiete Kimberlija Bosa, kura piektdien ierindojās vien desmitajā vietā. Otrā ar 948 punktiem ir divu Altenbergas posmu uzvarētāja vāciete Tīna Hermane, bet trešā ar 938 punktiem – krieviete Jeļena Ņikitina. Tērauda ar 324 punktiem ir 22. pozīcijā.

Latvijas skeletoniste pirmajos divos posmos, kas notika Īglsas trasē, netika pie otrā brauciena, ierindojoties attiecīgi 22. un 23. pozīcijā. Priekšpēdējā posmā Altenbergā tika izcīnīta 17. vieta, bet pēdējā posmā Vinterbergā – 22. vieta.

Jāpiezīmē, ka pasaules rangā, pēc kura tiek veikta atlase olimpiskajām spēlēm, Tērauda ar 250 punktiem ir 38. vietā, kamēr zemāka ranga sacensībās startējusī Dārta Zunte ar 264 punktiem ir četras vietas augstāk.

Tērauda iepriekšējā sezonā piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14. vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa pirmoreiz Latvijas skeletona vēsturē sieviešu sacensībās kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Tērauda pasaules čempionātā Altenbergā finišēja 20., bet Eiropas meistarsacīkstēs – 16. vietā.

Jau ziņots, ka Martins Dukurs piektdien Altenbergas trasē izcīnīja pirmo uzvaru sezonā, bet Tomass Dukurs ieņēma astoto vietu.

Kopvērtējumā vadībā ir otrā posma uzvarētājs Vācijas skeletonists Kristofers Grothērs, kurš sakrājis 1035 punktus. Otrais ar 1021 punktu ir viņa tautietis un trešā posma uzvarētājs Aksels Jungks, bet uz trešo vietu ar 963 punktiem ir pakāpies M.Dukurs. T.Dukurs ar 672 punktiem ir pakāpies uz desmito vietu.

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā attiecīgi divnieku un četrinieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!