Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Skeletoniste Endija Tērauda piektdien Vācijā savā debijā pasaules meistarsacīkstēs ierindojās 20. vietā, kamēr uzvaras laurus plūca vāciete Tīna Hermana.

Četru braucienu summā uzvaru svinēja Hermana, kura pēdējā braucienā apsteidza savu tautieti Žaklīnu Lellingu, kas piekāpās par 0,11 sekundēm. Hermana par pasaules čempioni tika kronēta otro gadu pēc kārtas.

Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (RBF) pārstāvē Jeļena Ņikitina bija trešā un uzvarētājai zaudēja 1,68 sekundes.

Tērauda startā sasniedza 18. labāko rezultātu, bet finišēja 20. vietā. Summā viņa uzvarētājai zaudēja 6,02 sekundes un ierindojās 20. pozīcijā. Latvijas sportiste tikai par mata tiesu kvalificējās ceturtajam braucienam.

"Bija lietas, kas bija labākas un kas ne tik labas," trešo un ceturto braucienu sarunā ar Latvijas Televīziju teica treneris Gints Dzērve. "Beigas Endiju pamatīgi "izmētāja", kā rezultātā ķiveres stikliņš ieplīsa."

"Man un Endijai pēdējā braucienā patika apļa virāža. Mazais mērķis bija noturēties divdesmitniekā, kas arī izdevās. Protams, vienmēr gribas labāk," piebilda Dzērve.

Tērauda trešajā braucienā startā bija 18. ātrākā, trases vidusdaļā pieļāva vairākas nelielas kļūdas un finišu sasniedza 20. pozīcijā, spējot kā pēdējā sportiste iekļūt noslēdzošajā čempionāta braucienā.

Plkst.14 trasē dosies vīri, kur Latviju pārstāv brāļi Tomass un Martins Dukuri. Otrais brauciens plānots divas stundas vēlāk. Tomass pēc pirmās dienas ieņem astoto vietu, bet Martins ierindojies 14. pozīcijā.

Sestdien būs komandu sacensības, bet sezona noslēgsies ar bobsleja četrinieku sacensībām sestdien un svētdien.

Pasaules kausa sezona 2020./2021. gadā noritēja tikai Eiropā, kur Latvijas, Vācijas un Šveices trasēs astoņās nedēļas nogalēs norisinājās sacensības skeletonā un bobslejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!