Foto: LETA

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien pirmo reizi šajā sezonā kvalificējās otrajam braucienam Pasaules kausa posmā, Altenbergas trasē ierindojoties 17. vietā.

Pirmajā braucienā Tērauda trasē devās ar 25. starta numuru un uzrādīja rezultātu 59,13 sekundes, kas viņai deva 18. vietu. Viņa sacensību līderei Tīnai Hermanei no Vācijas piekāpās 1,29 sekundes.

Otrajā braucienā latviete savu sniegumu uzlaboja, trasi veicot 58,62 sekundēs, kas bija 16 labākais rezultāts. Tas viņai ļāva pakāpties uz 17. pozīciju.

Par sacensību uzvarētāju ar jaunu trases rekordu (57,52) kļuva Hermane, kurai divu braucienu summā Tērauda zaudēja 2,39 sekundes. Ar rezultātu summā 1:55,36 Hermane par 0,31 sekundi apsteidza krievieti Alīnu Tararičenkovu, bet par 0,37 sekundēm – Janīnu Floku.

Sacensībās piedalījās 27 skeletonistes.

Cita Latvijas skeletoniste Dārta Zunte piektdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja 14.vietu Starpkontinentālā kausa piektajā posmā.

Abos braucienos uzvarēja un summā pirmā bija Ķīnas sportiste Džao Daņa, kurai Zunte divu braucienu summā piekāpās 2,19 sekundes. Latviete pirmajā braucienā uzrādīja 14. ātrāko rezultātu, bet otrajā braucienā 16.rezultātu, savukārt startā viņai bija attiecīgi 15. un 14.rezultāts.

Otro vietu izcīnīja vāciete Zuzanne Krēere, kura uzvarētājai divu braucienu summā piekāpās 0,22 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Kanādas skeletoniste Helija Klārka, pēc diviem braucieniem zaudējot 0,35 sekundes.

Sacensībās piedalījās 20 sportistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!