Foto: F64
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Austrijā Pasaules kausa trešajā posmā ierindojās 11. vietā, bet pirmo uzvaru šajā sezonā izcīnīja krieviete Jeļena Ņikitina.

Dāmas trasē devās pēc vīru sacensībām, bet spēcīgās snigšanas dēļ nācās atcelt pirmā brauciena rezultātus. Tāpat šo lēmumu ietekmēja Keitijas Tanenbaumas brauciens. Apkalpojošais personāls trasē atstāja ledus birsti, bet Tanenbauma to savlaicīgi pamanīja, sagrupēja ķermeni un "aiztrieca" to ārpus trases.

Vēlāk Starptautiskā Biatlona un skeletona (IBSF) federācija paziņoja, ka pirmā brauciena rezultāti netiks ņemti vērā, un uzvarētāja tiks noteikta vienā braucienā. Tērauda atceltajā braucienā uzrādīja 17. ātrāko laiku.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Krievijas sportistes Ņikitina, kura finišēja pēc 53,74 sekundēm. Viņa par 0,28 sekundēm apsteidza nīderlandieti Kimberliju Bosu, savukārt pirmajos divos etapos uzvarējusī austriete Janīna Floka ar 0,45 sekunžu atpalicību trešo vietu dalīja ar vācieti Tīnu Hermanu.

Tērauda startā uzrādīja 15. ātrāko laiku un finišēja 11. pozīcijā. Viņa uzvarētājai zaudēja vienu sekundi, bet desmitnieks bija vienas sekundes simtdaļas attālumā.

Sacensībās startēja 20 sportistes.

Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 650 punktiem ir Floka, bet par 30 punktiem mazāk ir Bosai. Trešo vietu ar 587 punktiem ieņem Ņikitina, kamēr Tērauda ar 472 punktiem ierindojas septītajā pozīcijā starp 22 sportistēm.

Jau ziņots, ka Latvijas skeletonists Martins Dukurs Austrijas pilsētā Insbrukā piektdien Pasaules kausa sezonas trešajās sacensībās dalīja pirmo vietu ar krievu Aleksandru Tretjakovu, bet Martina brālis Tomass ierindojās desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!