Foto: LETA

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Vinterbergas trasē Vācijā nekvalificējās Pasaules kausa ceturtā posma otrajam braucienam.

Tērauda trasē devās ar 23.numuru, bet startā un finišā viņai bija 22.rezultāts, kas liedz startēt otrajā braucienā. Pirmais divdesmitnieks, kas ļautu posmu turpināt otrajā braucienā, bija 0,11 sekunžu attālumā.

Pirmajā braucienā ātrākā bija nīderlandiete Kimberlija Bosa, kura finišu sasniedza 56,98 sekundēs jeb 0,76 sekundes ātrāk par Tēraudu.

Pirmajā braucienā startēja 27 skeletonistes.

Latvijas skeletoniste jauno sezonu sākusi pieticīgi, pirmajos divos posmos, kas notika Īglsas trasē Insbrukā, netiekot pie otrā brauciena un ierindojoties attiecīgi 22. un 23.pozīcijā. Pēdējā posmā Altenbergā tika izcīnīta 17.vieta.

Kopvērtējumā līdere ar 596 punktiem ir divas otrās vietas izcīnījusī nīderlandiete Kimberlija Bosa. Otrā ar 594 punktiem ir krieviete Aļina Tararičenkova, trešā ar 586 punktiem - abos divos posmos uzvarējusī krieviete Jeļena Ņikitina. Pēdējā posmā uzvarējusī vāciete Tīna Hermane ir sestajā vietā ar 513 punktiem. Tērauda ar 194 punktiem ir 20.pozīcijā.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste un piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14.vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa pirmoreiz Latvijas skeletona vēsturē sieviešu sacensībās kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Tērauda Vinterbergas trasē finišēja 19.vietā. Pasaules čempionātā viņa finišēja 20., bet Eiropas meistarsacīkstēs - 16.vietā.

Sestdien un svētdien notiks sacensības bobslejā četrinieku ekipāžām.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī nākamie divi posmi notiks Vācijas trasēs - Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!