Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas skeletonistam Tomasam Dukuram rūgtuma sajūta pēc neveiksmīgajām Soču olimpiskajām spēlēm jau zudusi, un viņš aicina nepārspīlēt ažiotāžu par faktu, ka toreiz saplēsis savu ķiveri, jo arī tenisisti pēc zaudētiem mačiem salauž raketes.

Kā vēstīts, pagājušajā mēnesī olimpiskajās sacensībās Martins Dukurs izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai krievam Aleksandram Tretjakovam, savukārt bronzas medaļu ieguva amerikānis Metjū Entuāns, kurš apsteidza Tomasu Dukuru.

Martins un Tomass Dukuri tieši otro un ceturto vietu ieņēma arī iepriekšējās olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem Vankūverā.

"Kādas divas dienas pagāja, līdz atsāku smaidīt, tomēr kopumā nebija tik traki. Jā, sākumā bija rūgtuma sajūta, bet pēc tam pārgāja," sarunā ar aģentūru LETA atzina T.Dukurs. "Ceturtā vieta nav tas, ko es gribu, tomēr uzskatu, ka izdarīju diezgan daudz. Ne vienmēr ar to pietiek."

Runājot par salīdzinošās neveiksmes iemesliem, vecākais no brāļiem Dukuriem atzina, ka īpaši pirmajā dienā nav trāpīts ar slidu izvēli.

"Bija ļoti grūti paredzēt, kāds būs ledus, jo tas no dienas uz dienu tika taisīts citādāks. Tā bija kļūda, bet nedomāju, ka būtu darījis citādāk, ja visu varētu pagriezt atpakaļ. Pirms tam slidas biju vairākas reizes salīdzinājis savā starpā," atzina T.Dukurs. "Braukšanā citādāk varēju veikt vienpadsmito virāžu, jo tiem, kas brauca salīdzinoši nepareizi, ar atsitienu pret bortu, bija labāki laiki - atsitās un aizbrauca taisni, kamēr pārējos sanesa. Esmu perfekcionists, uzskatu, ka nav neizbraucamu virāžu, un nevarētu speciāli dauzīties pret apmalēm."

Pēc Soču olimpiskajām sacensībām abu latviešu tēvs un treneris Dainis Dukurs izteicās, ka Tomass esot sašķaidījis ķiveri un iesviedis miskastē, tomēr pats sportists noliedz, ka rīkojies tik radikāli.

"Tikai iesitu ar ķiveri pret sienu. Arī tenisisti salauž raketes un hokejisti nūjas. Nav ko pievērst uzmanību tādiem sīkumiem," stāstīja T.Dukurs, kurš pilnīgi noteikti gatavosies nākamajai sezonai. "Šobrīd nesaku, ka gatavojos uz Dienvidkorejas spēlēm, bet nākamajai sezonai gan. Ir idejas, domas, būs testi."

Jaunajai sezonai skeletonisti gatavošanos uzsāks maijā, bet pagaidām vēl nav izlēmuši, vai aizvadīs to pilnā apmērā.

"Pirmkārt, paskatīsimies kalendāru, tad lemsim, vai brauksim visur vai gatavojamies, piemēram, tikai pasaules čempionātam," teica T.Dukurs, atklājot, ka ir domas lielajiem eksperimentiem, par kuriem sportisti ieminējās pēc Soču Olimpiādes, tomēr pagaidām nekas radikāls vēl nav izveidots, jo līdz nākamajām sacensībām ir četri gadi laika.

Kā zināms, Martins Dukurs pēc Soču Olimpiādes izteicās, ka, lai iegūtu kardinālu izaugsmi, nepieciešams mainīt kaut ko radikāli, dodot mājienu, ka Latvijas komanda centīsies uzbūvēt kaut ko revolucionāru. Tas varētu tikt prezentēts vien olimpiskajā sezonā, lai konkurenti nepaspēj pienācīgi sagatavoties.

Tomass Dukurs pēdējās divās sezonās izcīnījis otrās vietas Pasaules kausa kopvērtējumā, piekāpjoties vien savam jaunākajam brālim, bet 2012.gadā šajā ieskaitē palika trešais. Tāpat viņš karjeras laikā četras reizes kāpis uz goda pjedestāla Eiropas čempionātā.

Nupat aizvadītajā sezonā brāļi Dukuri kāpa uz goda pjedestāla visos piecos pēc Jaunā gada aizvadītajos Pasaules kausa posmos - pie piecām uzvarām tika Martins, bet Tomass izcīnīja četras otrās un vienu trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!