Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kaut Latvijas skeletonisti vasarā cītīgi strādā fiziskajos treniņos, pēc tiem nav iespējams prognozēt, vai būs uzlabots rezultāts arī trasē, atzina viens no pasaules labākajiem skeletona braucējiem Tomass Dukurs.

Visi trīs Latvijas vadošie skeletonisti šovasar gatavošanos jaunajai sezonai trenera Mihaila Arhipova vadībā uzsākuši jau maija pirmajā pusē.

"Šovasar vienu nedēļu aizvadām treniņnometnē, pēc tam nedēļa brīvāka, tomēr arī tā ir Mihaila uzraudzībā, pārejot no diviem treniņiem dienā uz vienu," stāstīja T.Dukurs, sakot, ka drīz jau Latvijas sportisti sāks trenēties uz ledus. "Uz nedēļu aizbrauksim arī uz Vāciju, pa trim dienām aizvadot Altenbergā un Vinterbergā. Pēc tam sekos Soču treniņnedēļa un tad jau novembra beigās arī Pasaules kausa pirmais posms Kalgari."

T.Dukurs atzina, ka vasaras darbs nogurdina emocionāli, tomēr šovasar vieglākus treniņus dara lielākā treniņu grupa. Kopā ar skeletonistiem Martinu un Tomasu Dukuriem, kā arī Leldi Priedulēnu trenējas arī kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, kā arī vēl vairāki Siguldas sportisti - kalnu slēpotāji Daniels Fogelis, Mārtiņš Onskulis, snovbordists Artūrs Cukunde un vēl citi.

"Darbs vasarā ir grūts. Visu laiku ceri, ka nākamajā sezonā kļūsi labāks, bet tas var arī nenotikt, jo nav pilnīgas garantijas, ka, ja metīsi tālāk lodi, būsi ātrāks arī trasē," stāstīja T.Dukurs. "Labi, ka tagad savākusies treniņu grupa, tāpēc nav vairs tik neinteresanti un vientuļi. Arī MIhails cenšas treniņprocesu padarīt jautrāku un interesantu."

"Ceru, ka šogad mans progress starta laikos turpināsies, tomēr to redzēsim novembrī. Pagaidām liekas, ka neliels kāpums būs," izteicās Tomass Dukurs.

Jaunajā sezonā pēc pirmajiem trim Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nākamās četras sacensības janvārī notiks Eiropā, un pēc tam arī būs pienākušas Soču olimpiskās spēles. Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma ietvaros notiks divas sacensības. Vīru skeletonisti divus Pasaules kausa posmus divu dienu laikā aizvadīs Sanktmoricā.

"No vienas puses, tas ir labi, jo varēs pierast, ka sacensības ir divas dienas pēc kārtas. Līdz šim mums četrus gadus sacensības sastāv no diviem braucieniem, bet olimpiskajās spēlēs vienīgo reizi ir četri braucieni. Šoreiz varēsim iesildīties," izteicās vecākais no brāļiem Dukuriem, paužot nožēlu, ka otro gadu pēc kārtas Jaunais gads būs jāsagaida trasē. "Cerams, ka tas nekļūs par tradīciju, bet laikam sestdienu un svētdienu kalendārā paliek par maz."

Katram no brāļiem Dukuriem viņu tēvs Dainis šogad izgatavojis pa divām jaunām kamanām.

"Man gaidāmajā sezonā būs vecās kamanas, kā arī divas jaunās. To spēku samēru salīdzināsim trasē," atklāja Tomass Dukurs. "Tēvs visu vasaru pavadījis pie kamanu izveides."

"Soču trase man patīk. Tomēr, ja esi stiprs, parocīgas ir visas trases," kaujinieciski noskaņots ir Tomass Dukurs. "Gatavojos un centīšos Olimpiādē parādīt jēdzīgu sniegumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!