Foto: F64
Pazīstamais skeletona speciālists Dainis Dukurs pēc aiziešanas no Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktora amata atklātā intervijā sporta medijam MVP pavēra priekškaru par dažiem nesmukumiem līdz šim it kā mierīgajā bobslejistu un skeletonistu kopdzīvē. Intervija raisīja ažiotāžu, tagad abas puses vēlas "norakt" kara cirvi un ātrāk aizmirst notikušo. Tomēr publiski izskanējušie fakti ne visi atbilst patiesībai un prasa skaidrojumu.

"Tas, ko mēs paudām, ir divu federāciju (LBSF un Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF)) valžu, kurā ir vairāk par desmit cilvēkiem, vienbalsīgs, 100% lēmums, izteikt neuzticību Dainim Dukuram par viņa darbības stilu," pēc Dukura intervijas sarunā ar LTV raidījumu "Sporta studija" sacīja Kols.

LKSF prezidents Atis Strenga portālam "Delfi" sacīja, ka nav tāda LKSF valdes sēdes lēmuma, kurā izteikta neuzticība Dukuram. Strenga norādīja, ka ir bijušas domstarpības darba gaitā, bet tas ir bijis normāls process.

Portāla "Delfi" rīcībā ir LBSF un LKSF vēstules. Elektroniskā versijā nosūtītie faili ir ar līdzīgu nosaukumu – "LKSF_neuzticiba_Dainim" un "LBSF_neuzticiba_Dainim". Ja bobslejistu vēstulē ir izteikti pārmetumi un aicinājums atstādināt Dukuru, tad kamaniņnieku vēstulē nav nekas minēts par neuzticības izteikšanu Dukuram kā Siguldas trases direktoram.

Pirms divām nedēļām (atkārtoti pirms nedēļas) portāls "Delfi" vērsās pie IBSF ar lūgumu skaidrot, vai Latvijas medijos pieminētais Krievijas skeletonistu gadījums bijis vienīgā problēmsituācija Siguldas trasē, un minēt citus negatīvus piemērus, kas ir bijuši citu valstu komandām saistībā ar Dukura darbību. Tomēr IBSF pārstāvji divu nedēļu laikā nav atbildējuši uz nosūtītajiem e-pastiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!