Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmdien Vinterbergas trasē Vācijā aizvadīts vēl viens posms Eiropas kausa izcīņā bobslejā četriniekos. Uģa Žaļima ekipāža augstajā trešajā vietā , šajā sezonā pirmo reizi uz goda pjedestāla četriniekos, informē "bobslejs.lv".

Latvijas kvartets tikai par 0,02 sekundēm atpalika no otrajā vietā finišējušā Vācijas pilota Niko Valtera un par 0,09 sekundēm no uzvarētājiem, citas Vācijas ekipāžas ar Albrehtu Klammeru pie stūres.

""Kam labi, kam slikti,"- telefonsarunā teica Latvijas izlases galvenais treneris Eiropas kausa izcīņā Olafs Kļaviņš. "Līdz otrajai vietai tomēr bija tikai divas sekundes simtdaļas, līdz uzvarai deviņas, bet arī trešā vieta ir laba."

Treneris stāstīja, ka šoreiz bija tikai viens brauciens. Pēc kāda kritiena neizdevās labi sagatavot trasi un tā kā jau līdz šim Vinterbergas ledus kanālā bija liela slodze un laiks visai silts, žūrija pieņēma lēmumu posma uzvarētājus noteikt pēc viena brauciena.

Uģis Žaļims kopā ar Kristapu Kalniņu, Edgaru Eriņu un Vairi Leibomu atkal uzrādīja labāko starta laiku un tikai nedaudz mazāks ātrums finišā liedza kāpt uz augstākā pjedestāla pakāpiena. Jāpiezīmē, ka treniņos Uģim nemaz tik labi negāja un bija arī kritieni. Tā kā vakardienas uzvarētājs pasaules čempions vācietis Manuels Mahata šodien bija tikai piektais, tad kopumā mums ļoti labvēlīga situācija FIBT reitingā.

Jau pēc Leikplesidas posma Oskars Melbārdis ir atgriezies labāko desmitniekā un Vinterbergā varēs startēt pirmajā grupā. Desmitais viņš ir arī pasaules kausa reitingā. FIBT reitingā četriniekos Oskars Ķibermanis ir 15. vietā, ar labām cerībām jau pēc Vinterbergas atgūt pirmo grupu. Uģis Žaļims FIBT ieskaitē četriniekos ir 29.pozīcijā, bet atsevišķā Eiropas kausa ieskaitē ceturtais. Tagad mūsu bobslejisti atgriežas mājās - gan no Eiropas kausa Vinterbergā, gan no pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!