Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Laplaņas trasē Francijā svētdien aizvadīts kārtējais Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā četriniekiem. Uģis Žaļims kopā ar Kristapu Kalniņu, Jāni Jansonu un Intaru Dambi pirmo reizi šajā sezonā spēja sasniegt goda pjedestālu, divu braucienu summā izcīnot trešo vietu.

Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis, Mārtiņš Rūgums un Rūdolfs Tonigs ieņēma 23.vietu . Par posma uzvarētājiem kļuva Itālijas bobslejisti, pilots Simone Bertaco. Otrajā vietā Čehija( Jans Virba). No uzvarētajiem Žaļima ekipāža divu braucienu summā atpalika par 0.83 sekundēm, no otrās vietas-0.26. Žaļima četriniekam abos braucienos labākie starta ieskrējiena laiki.

Bijušais pasaules čempions četriniekos vācu pilots Manuels Mahata šoreiz tikai septītajā vietā. Atsevišķi katrā no braucieniem Žaļima komandai ceturtie labākie laiki finišā.

Eiropas kausa izcīņas trenera Olafa Kļaviņa komentārs :"Patīkami, ka Uģim ar komandu izdevās tikt trijniekā. Divi stabili braucieni, turklāt labi tika iestums starts. vāciešiem ne visai šoreiz gāja, neiekļuva pat neviena ekipāža trijniekā, kaut Klammers otrajā braucienā jau bija labs. Trase tagad arī it ka palikusi normāla, uz pirmajiem mačiem jau vienmēr sākumā tā ir ar ledu. Jaunajai ekipāžai arī būtībā atbilstošs rezultāts, pirmā sezona kā nekā."

Jaunnedēļ Eiropas kausa izcīņā notiks pēdējās sacensības šogad, tās būs Kēnigzē trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!