Foto: AP/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Uģa Žaļima pilotētais četrinieks sestdien ieņēma astoto vietu Vācijas trasē Kēngisē notikušajās Eiropas kausa sacensībās četrinieku ekipāžām.

Dubultuzvaru svinēja Krievijas bobslejisti, jo pirmo vietu ieņēma Ņikitas Zaharova pilotētais kvartets, kurš par piecām sekundes simtdaļām apsteidza Dmitrija Popova ekipāžu.

Tikmēr Žaļims, kurš startēja ar stūmējiem Jāni Jansonu, Dāvi Spriņģi un Raivi Zīrupu, divu braucienu summā no uzvarētājiem atpalika 0,71 sekundi.

Abos braucienos vienīgais Latvijas kvartets šajās sacensībās ieņēma astotās vietas, tajā paliekot arī summā.

Jau zinots, ka piektdien turpat Kēnigsē Eiropas kausa sacensībās divniekiem trešo vietu izcīnīja Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni, kuri pēc pirmā brauciena bija tikai piektie. Savukārt otrajā uzrādīja otro labāko laiku un summā ieguva trešo vietu.

Savukārt otra Latvijas divnieka ekipāža ar jauno pilotu Ralfu Bērziņu un stūmēju Kasparu Brezinski pirmajā braucienā bija 27. vietā, tādējādi otrajam braucienam nekvalificējās.

Svētdien turpat Kēnigsē gaidāmas vēl vienas sacensības četriniekiem.

Vēstīts, ka Ķibermanis novembra sākumā Siguldā notikušajos Eiropas kausa pirmajos divos posmos divniekiem izcīnīja uzvaras abās sacensību dienās.

Tikmēr Kēnigsē Eiropas kausa sacensības arī notika uzreiz pēc Siguldas, taču tajās nevienam no Latvijas uz goda pjedestāla kāpt neizdevās.

Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš atsāka tikai novembrī un vēl nav gatavs startēt.

Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā piektdien sākās Vistleras trasē, Kanādā, taču uz Ziemeļameriku Latvijas bobslejisti nedevās.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!