Foto: F64
Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas ar pilotiem Uģi Žaļimu un Oskaru Ķibermani trešdien uzrādīja ātrākos laikus trešajā oficiālajā treniņbraucienu dienā pirms nedēļas nogalē Siguldā gaidāmā Eiropas kausa posma.

Žaļims kopā ar stūmēju Daumantu Dreiškenu bija labākais abos braucienos, turklāt katru reizi otrais bija Ķibermanis kopā ar Matīsu Mikni. Pirmajā braucienā otrās vietas bobslejisti līderiem piekāpās par 0,07 sekundēm, kamēr otrajā braucienā atpalika par 0,12 sekundēm.

Savukārt pirmajā braucienā trešajā vietā ierindojās Dominiks Dvoržāks no Čehijas, kamēr otrajā - vācietis Rihards Elsners.

Tikmēr vēl viena Latvijas ekipāža ar jauno pilotu Ralfu Bērziņu un stūmēju Kasparu Brezinski abos treniņos bija 19.vietā starp 29 divniekiem.

Kā zināms, Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš varēs atsākt šomēnes.

Savukārt trešdien skeletona treniņbraucienos abos piegājienos ātrākais bija mājinieks Ivo Šteinbergs, kamēr pirmajā braucienā otro vietu ieguva cits latvietis Krists Netlaus, kurš otrajā braucienā bija ceturtais.

Tikmēr otrajā braucienā trešo laiku uzrādīja Kristaps Zeila, kuram pirmajā braucienā bija piektais rezultāts. Savukārt Dārta Zunte trešdien treniņā bija attiecīgi 15. un 19.vietā.

Eiropas kausa izcīņas kalendārs šajā sezonā sāksies tieši ar sacensībām Siguldā. Vispirms piektdien pirmo posmu aizvadīs skeletonisti, bet sestdien un svētdien trasē dosies bobsleja divnieku ekipāžas, katrā no dienām sadalot medaļu komplektus.

Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā Siguldā notiks otro gadu pēc kārtas. Latvijas trase vēlas tuvākajā laikā arī iegūt tiesības rīkot Pasaules kausa sacensības.

Tikmēr Pasaules kausa sezona sāksies decembra sākumā Ziemeļamerikā, uz kurieni gan mūsu bobslejisti nedosies. Kopumā sezonā paredzēti astoņi PK posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!