Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Krievijas bobslejists Aleksandrs Zubkovs pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pieņemtā lēmuma oficiāli mainīt Soču olimpisko spēļu bobsleja sacensību rezultātus negrasās atdot iegūtās medaļas, viņš pastāstīja intervija Krievijas izdevumam "Komsomoļskaja Pravda".

Jau ziņots, ka SOK Izpildkomiteja trešdien oficiāli apstiprināja Soču ziemas olimpisko spēļu bobsleja sacensību rezultātus. Pēc Zubkova diskvalifikācijas un viņa rezultātu anulēšanas SOK Izpildkomiteja oficiāli apstiprināja, ka olimpiskais čempions no trešdienas ir Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu. Melbārdis duetā ar Daumantu Dreiškenu arī izcīnījuši Soču ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas bobsleja divnieku sacensībās.

"Mans viedoklis pusgadu nav mainījies. Atkārtošu vēlreiz – es medaļas nopelnīju godīgi ar sviedriem un asinīm. Es tās neatdošu," paziņoja Zubkovs. "Lai SOK paskatās manu statistiku 15 gadu griezumā, nevis viena vai divu. Lai viņi pamēģina pierādīt, ka uzvarēju negodīgi."

"Rodas iespaids, ka es pirmo reizi piedalījos sacensībās un Sočos uzvarēju. Godīgi sakot, man ir apnicis to apspriest," viņš turpināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!