Foto: LETA

2010.gada Vankūveras Olimpisko spēļu vicečempions un 2011.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Andris Šics šonedēļ ievēlēts FIL (Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas) Tehniskās komisijas sastāvā, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Balsojums, kurā piedalījās visu valstu kamaniņu braucēji, norisinājās trijās kārtās, un Šics ļoti sīvā cīņā apsteidza Davidu Milleru no Vācijas.

FIL Tehniskajā komisijā sportistus pārstāv tikai viens delegāts, un tā uzdevums ir aizstāvēt sportistu intereses, kas saistās ar tehniskām lietām – atlētu drošību, dažādiem papildinājumiem, uzlabojumiem un citiem jautājumiem.

Šonedēļ kamaniņu braucēji ievēlējuši arī jaunu pārstāvi FIL Sporta komisijā – par to kļuvis Kanādas kamaniņu braucējs Džefs Kristijs, kurš balsojumā apsteidza amerikāņu sportisti Džūliju Klakiju.

Andris Šics, kurš pašlaik Siguldā gatavojas nedēļas nogalē paredzētajam Pasaules kausa posmam, par savu ievēlēšanu ir patīkami pārsteigts un to uzskata par lielu pagodinājumu. Precīzāku redzējumu par veicamajiem darbiem amatā Šics sola pēc sezonas noslēguma. Tāpat sportistam esot nepieciešams pakonsultēties ar komandas biedru Mārtiņu Rubeni, kurš sportistu intereses FIL komisijā pārstāvēja iepriekšējos četrus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!