Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas pārstāve Kendija Aparjode svētdien Oberhofas trasē izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kamaniņu sportā trešā posma sacensībās.

Aparjodei, kura bija ātrākā pirmajā braucienā, tas ir pirmais goda pjedestāls Pasaules kausa pamatsacensībās.

Tikmēr Elīza Tīruma bija sestā, Ulla Zirne ieņēma 13. vietu, bet Sigita Bērziņa bija 18. pozīcijā.

Aparjode pirmajā braucienā finišēja pēc 41,667 sekundēm un laboja rekordu jaunās konfigurācijas trasē. Aiz viņas palika trīs vācietes - piecas sekundes tūkstošdaļas zaudēja Dajana Eitbergere, bet vienu sekundes desmitdaļu atpalika Natālija Geizenbergere.

Tīruma bija 0,333 sekundes lēnāka, kas deva 11. vietu, Zirne ar 0,485 sekunžu deficītu bija 16., bet Bērziņa atpalika 0,660 sekundes un ieņēma 22. pozīciju.

Otrajā braucienā rekordu uzlaboja austriete Madeleine Egle, finišēdama pēc 41,602 sekundēm, taču divu braucienu summā viņa palika ceturtā. Aparjode atpalika 0,238 sekundes un uzrādīja devīto rezultātu, taču saglabāja vietu trijniekā. Tīrumai ar 0,186 sekunžu atpalicību bija piektais labākais rezultāts, Zirne atpalika 0,289 sekundes un braucienā bija desmitā, bet Bērziņai ar 0,505 sekunžu deficītu bija 17. pozīcija.

Uzvaras laurus plūca Eitbergere, kura divu braucienu summā Geizenbergeri pārspēja par 0,072 sekundēm, bet Aparjodi - par 0,169 sekundēm. Tīruma zaudēja 0,450 sekundes, Zirne atpalika 0,705 sekundes, bet Bērziņa bija 1,096 sekundes lēnāka. Sacensībās piedalījās 28 sportistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 340 punktiem ir Geizenbergere, otro vietu ar 291 punktu ieņem šodien desmitajā pozīcijā palikusī Jūlija Taubica, bet par punktu mazāk ir Eitbergerei.

Aparjode un Tīruma ar 186 un 184 punktiem ieņem sesto un septīto vietu, Zirne ar 114 punktiem ir 15., bet Bērziņa iekrājusi 66 punktus un ieņem 19. pozīciju.

Pamatsacensībās vieta bija garantēta Tīrumai un Aparjodei, bet Zirne un Bērziņa tās sasniedza caur Nāciju kausu, kurā piektdien izcīnītas attiecīgi otrā un sestā vieta.

Sezonas pirmajās sacensībās Insbrukā no Latvijas sportistēm visaugstāko vietu izcīnīja Aparjode, kura ierindojās 11. pozīcijā, bet Tīruma bija uzreiz aiz viņas. Zirne ierindojās 15. vietā, kamēr Bērziņa savā debijā ieņēma 23. pozīciju.

Iepriekšējā posmā Altenbergā Aparjode jau spēja pakāpties uz septīto vietu, vēlreiz aiz viņas finišēja Tīruma, kamēr Zirne un Bērziņa bija attiecīgi 14. un 16. pozīcijā.

Pirmajā sezonas Sprinta kausā Tīruma ierindojās ceturtajā pozīcijā, Aparjode bija desmitā, bet Zirne uzrādīja 13. ātrāko laiku.

Pērn Oberhofā no Latvijas dāmām vislabāk veicās Aparjodei, kura bija sestā, bet uzreiz aiz vadošā desmit ierindojās Tīruma. 12. vietu izcīnīja Zirne.

Tikmēr pulksten 13.50 trasē sacensības sāks stafetes komandas. Arī šīs sacensības tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".'

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs tikai Eiropā. 2020. gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētā Vinterbergā. Arī 2021. gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!