Foto: F64

Latvijas čempions kamaniņu sportā Kristers Aparjods svētdien Altenbergā Pasaules kausa otrajā posmā izcīnīja bronzu, lai arī pirmajā braucienā uzrādīja tikai 13. rezultātu, kamēr par uzvarētāju tika kronēts titulētais vācietis Fēlikss Lohs.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Lohs, kurš par 0,303 sekundēm apsteidza savu tautieti Maksu Langehanu. Zīmīgi, ka Lohs braucienā bija tikai 17. pozīcijā.

Aparjods otrajā braucienā uzrādīja astoto labāko rezultātu, bet summā viņš zaudēja 0,306 sekundes, izcīnot bronzu. Pērn viņš šajā trasē samierinājās ar "koka medaļu" jeb ceturto vietu.

Riks Kristens Rozītis otrajā braucienā finišēja 22. pozīcijā, bet divu braucienu summā ar 0,892 sekunžu deficītu ierindojās 16. pozīcijā. Pasaules kausa debitants Gints Bērziņš otrajā braucienā kļūdījās trases vidū un lejasdaļā, spējot noturēties kamanās. Viņš līderim zaudēja 1,467 sekundes, kas ļāva ieņemt 24. vietu divu braucienu summā, bet otrajā piegājienā viņam 19. labākais rezultāts.

Artūrs Dārznieks otrajā braucienā nespēja uzrādīt labu starta laiku un vēlāk arī pieļāva kļūdas trasē, finišējot 30. pozīcijā, bet divu braucienu summā viņš ieņēma 25. vietu atpaliekot par teju pusotru sekundi.

Pirmā brauciena uzvarētājs Romāns Repilovs otrajā piegājienā sasniedza 17. ātrāko laiku un summā palika piektais.

Pirmajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja krievs Repilovs, kurš tuvāko sekotāju no Austrijas Reinhardu Egeru apsteidza par 0,097 sekundēm. Dārznieks līderim zaudēja 0,119 sekundes, ierindojoties trešajā pozīcijā.

Rozītis aizvadīja diezgan "tīru" braucienu un finišēja piektajā pozīcijā, uzvarētājam zaudējot 0,203 sekundes.

Latvijas čempions Kristers Aparjods trases lejasdaļā pieļāva rupju kļūdu un ar 0,475 sekunžu deficītu ierindojās 13. vietā. Šis gan atzīstams par labu rezultātu, jo vēlāk startējušie sportisti saskārās ar krietni sliktāku ledus kvalitāti.

Tikmēr Pasaules kausā debiju piedzīvojušais Bērziņš ar 1,077 sekunžu deficītu ierindojās 26. pozīcijā starp 32 braucējiem.

Par slikto ledus kvalitāti liecināja arī itāļa Kevina Fišnallera 29. vieta, krievs Semjons Pavļučenko spēja izcīnīt vien 25. pozīciju, kamēr Dominiks Fišnallers atradās pozīciju augstāk. Tāpat neveiksmīgi starti bija arī Austrijas un Vācijas braucējiem, bet pirmajā braucienā starp 12 ātrākajiem pilotiem desmit pamatsacensības sasniedza caur Nāciju kausu.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, olimpiskais un pasaules čempions Fēlikss Lohs pirmajā braucienā uzrādīja vien 17. ātrāko laiku, uzvarētājam zaudējot nedaudz vairāk par sešām sekundes desmitdaļām.

Vīriešu mačos Latviju pārstāvēja Aparjods, Artūrs Dārznieks, Gints Bērziņš un Riks Kristens Rozītis. Pēdējie trīs no viņiem kvalificējās Pasaules kausa sacensībām, piektdien Nāciju kausa sacensībās ieņemot attiecīgi trešo, ceturto un piekto vietu.

Sezonas pirmajā posmā Insbrukā pagājušajā nedēļas nogalē labāko rezultātu sasniedza Kristers Aparjods, kurš ierindojās astotajā vietā. 11. vietā finišēja Dārznieks, bet Rozītis finišēja 16. vietā 32 dalībnieku vidū.

Svētdien sacensības gaidāmas arī komandu stafetē, kurā piedalīsies arī Latvijas četrinieks. Latviju tajā pārstāvēs labāko vietu no Latvijas sportistiem sestdienas sacensībās ieguvušie Andris un Juris Šici, kā arī Kendija Aparjode un viņas brālis Kristers.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs tikai Eiropā. 2020. gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētās – Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021. gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012. gada janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!