Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucēju ekipāža Andris un Juris Šici sestdien palika apmierināta ar Siguldas trasē izcīnīto ceturto vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā divnieku sacensībās.

Kā ziņots, Šici no iespējas kāpt uz goda pjedestāla atpalika vien par 0,006 sekundēm, tomēr ceturtā vieta viņiem ir augstākais rezultāts karjerā Pasaules kausa posmos Siguldas trasē.

"Esam apmierināti. Trijnieks bija tuvu, tomēr tāpat ir prieks, jo tik labi Siguldā mums vēl nav gājis," pēc sacensībām izteicās Andris Šics, atzīstot, ka sešas tūkstošdaļas ir ļoti maz un var pazust pie katras visniecīgākās kļūdas. "Esam priecīgi, ka beidzot izdevies veiksmīgi nobraukt Siguldā, neaizmirstot, ka tuvojas pasaules čempionāts šajā trasē."

Sestdien Siguldā valdīja spēcīgs vējš un brāļi Šici atzina, ka viņiem ļoti palīdzējuši komandas biedri, kas pabrīdinājuši par gaidāmajiem apstākļiem trasē.

Runājot par sezonu kopumā Šici atzina, ka pirmajos trijos posmos viņi testējuši jaunas kamanas, tāpēc arī rezultāts nav bijis tāds kādu vēlētos.

"Siguldā gribējām rezultātu un paņēmām atpakaļ vecās kamanas, tomēr vēl turpināsim strādāt pie jaunajām un, iespējams, nāksies upurēt vēl kādu posmu," stāstīja Andris Šics, uzsverot, ka jaunās kamanas jau pašlaik ir aptuveni tikpat ātras cik vecās, tāpēc tām potenciāls ir daudz lielāks.

Kā šīs sezonas galvenos mērķus brāļi Šici nosauca pasaules čempionātu, kas risināsies Vistleras trasē Kanādā, un Pasaules kausa posmu olimpiskajā Soču trasē.

"Vistlerā ir pārbūvēta starta estakāde, turklāt pagājušā gada posmu mēs izlaidām. Tā kā prognozes izteikt grūti, bet cīnīsimies un nevienam neko nedāvināsim," stāstīja Andris Šics. Viņi jau divreiz bijuši Soču trasē, tomēr arī saistībā ar to ir grūti ko prognozēt, jo trase katru reizi mainās. Kopumā brāļi atzina, ka viņiem olimpiskā trase patīk.

Tāpat brāļi Šici pateicās trenerim Jānim Liepam, kurš turpina viņiem palīdzēt ar fizisko sagatavotību, kaut vairs nestrādā izlasē.

Kā ziņots, vēl viena Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja devīto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošā līderpozīcijā ar maksimāli iespējamajiem 400 punktiem ir vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts, brāļi Šici ar 161 punktu pakāpās uz sesto vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš tikuši pie 86 punktiem, kas dod 17.pozīciju.

Pēc sacensībām Siguldā Pasaules kausa sezonā būs pārtraukums līdz nākamā gada janvārim.

Jau vēstīts, ka šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos.

Pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

2015.gadā Siguldas trasē risināsies pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!