Foto: Publicitātes foto
Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Juris un Andris Šici piektdien Leikplesidas trasē, ne pārāk sekmīgi aizvadot otro braucienu, ierindojās 11.vietā Pasaules kausa piektajā posmā, kamēr pārējās divas latviešu ekipāžas šajās sacensībās piemeklēja neveiksmes.

Pirmajā braucienā, trasi veicot 43,944 sekundēs, Šici ierindojās devītajā vietā, tomēr otrais brauciens bija mazāk sekmīgs, turklāt tas tika veikts lēnāk (44,215 sekundes), kas summā lika piedzīvot kritumu par divām pozīcijām un noslēgumā izkrist no pirmā desmitnieka.

Tikmēr par šī posma uzvarētājiem kļuva vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuri divu braucienu summā Šicus apsteidza par 1,353 sekundēm.

Egerts/Benekens par šī posma uzvarētājiem kļuva pārliecinoši, jo otrajā vietā finišējušie austrieši Georgs Fišlers un Peters Pencs atpalika par 0,634 sekundēm, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās kanādieši Tristens Volkers un Džastins Snits.

Savukārt cita Latvijas ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā krita un apstājās nedaudz pirms finiša līnijas, tādējādi viņi palika bez rezultāta. Savukārt piektdienas jubilāra Pētera Kalniņa un Oskars Gudramoviča divnieks pēdējā treniņā piedzīvoja kritienu un sasitās, tādēļ tika pieņemts lēmums sacensībās nepiedalīties.

Divniekiem vietu pamatsacensībās bija nodrošinājuši Šici, kā arī Gudramovičs/Kalniņš, bet Putins un Marcinkēvičs ceturtdien Nāciju kausā bija sestie, tādējādi kvalificēdamies posmam.

Brāļi Šici pagājušajā nedēļā Kalgari sasniedza Latvijas divnieku šosezon labāko rezultātu, izcīnot ceturto vietu.

Piektdienas vakarā sacensības aizvadīs arī vīrieši.

Vieta Pasaules kausa pamatsacensībās pēc iepriekšējo posmu rezultātiem automātiski garantēta Kristeram Aparjodam, bet caur Nāciju kausu posmam kvalificējās Artūrs Dārznieks un Inārs Kivlenieks, kamēr Rikam Kristenam Rozītim un Kristapam Mauriņam atlasi neizdevās pārvarēt. Zīmīgi, ka Soču olimpisko spēļu dalībnieks Mauriņš šosezon pamatsacensībām spējis kvalificēties tikai vienu reizi.

Sestdien sacentīsies dāmas, Latviju pārstāvot Ullai Zirnei un Elīzai Caucei, kā arī būs spēkošanās Sprinta kausā.

Posms Leikplesidā būs pēdējais šogad, bet nākamais etaps norisināsies janvāra pirmajā nedēļā Kēnigszē trasē Vācijā.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā. Savukārt Phjončhanas olimpisko spēļu atlase ilgs līdz šī gada beigām, bet Latvija, visticamāk, sacensībās piedalīsies ar maksimālo dalībnieku skaitu - trim vīriem, trim dāmām un divām divnieku ekipāžām.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!