Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošā kamaniņu ekipāža brāļi Juris un Andris Šici šāgada Eiropas čempionātā, kas notiek paralēli ar Pasaules kausa izcīņas piekto posmu Kēnigszē trasē Vācijā, ierindojās piektajā vietā, kamēr visas medaļas "nosmēla" mājinieki, vācieši.

Brāļi Juris un Andris Šici pirmajā braucienā startēja priekšpēdējie un stipri piesnigušajā trasē uzrādīja tikai devīto rezultātu. Otrajā braucienā brāļi savu rezultātu uzlaboja par 0,152 sekundēm un pakāpās uz augšu kopvērtējumā, tomēr cīņai par medaļām Eiropas čempionātā ar to nepietika. Pasaules kausa posma vērtējumā brāļi Šici palika sestie, jo pirms viņiem ierindojās arī kanādieši Volkers/Snits.

Teicami aizvadot otro braucienu, par septiņkārtējiem Eiropas čempioniem kļuva divi Tobiasi - Vendls un Artls. Sudrabs Tonijam Egertam/Sašam Benekenam, kuri bija līderpocīzijā pēc pirmā brauciena, bet bronza - Robinam Goikem/Dāvidam Gammam. Ceturtajā vietā austrieši Tomass Štois/Lorencs Kollers.

Pasaules kausa kopvērtējumā brāļi Šici ieņem piekto vietu.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri pēc pirmā brauciena bija ceturtie un varēja pat pacīnīties par godalgotu vietu Eiropas čempionātā un šajā Pasaules kausa posmā, otrajā braucienā piedzīvoja kritienu, turklāt tādā trases posmā, no kura netika līdz finišam, un līdz ar to palika bez rezultāta.

Kristers Putins/Imants Marcinkēvičs otrajā braucienā, salīdzinot ar pirmo, bija lēnāki, bet pēc viņiem startējušajiem sportistiem trase bija vairāk piesnigusi, konkurenti pieļāva arī kļūdas, un Latvijas sportisti spēja saglabāt savu 15. pozīciju. Pēc Gudramoviča/Kalniņa neveiksmes Putins/Marcinkēvičs vēl uzlaboja savu pozīciju, divu braucienu summā pakāpjoties uz 14. vietu. Eiropas čempionāta vērtējumā Kristeram ar Imantu 11. vieta.

Pasaules kausa 5. posma rezultāti kamaniņu divniekiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!