Foto: EPA/Scanpix/LETA
Brāļi Andris un Juris Šici sestdien, 5. decembrī, Altenbergas trasē ieņēma ceturto vietu divnieku sacensībās Pasaules kausa otrajā posmā kamaniņu sportā, astotajā vietā finišējot Oskaram Gudramovičam un Pēterim Kalniņam, bet 14.vietu ieņēma Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Jau trešajās sezonas sacensībās pēc kārtas uzvarēja austrieši Tomass Štejs un Lorencs Kollers, kuri otrajā braucienā apsteidza vāciešus Toniju Egertu un Sašu Benekenu par astoņām sekundes tūkstošdaļām.

Trešie finišēja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,019 sekundes, bet par 0,129 sekundēm apsteidza brāļus Šicus.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās astotajā vietā, finišējot 0,381 skundi aiz uzvarētājiem, bet Mārtiņš Bots/Roberts Plūme – 14.vietā (+0,824).

Pirmajā braucienā brāļi Juris un Andris Šici ierindojās ceturtajā vietā. Viņi no brauciena uzvarētājiem vāciešiem Egerta un Benekena atpalika par 0,125 sekundēm.

Otrie pēc brauciena bija austrieši Tomass Štejs un Lorencs Kollers, trešie – vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts.

Augsto septīto vietu pēc brauciena ieņēma Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, no līderiem atpaliekot par 0,162 sekundēm, 11. vietā bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri no līderiem atpalika par 0,229 sekundēm.

Otro braucienu labi veica Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, sasniedzot sesto labāko laiku un paceļoties par trim vietām uz augšu.

Vairākkārt trasē kļūdījās Bots/Plūme, kuriem līdz ar to tikai 17. labākais laiks 22 sportistu konkurencē otrajā braucienā.

Teicami nobrauca brāļi Šici, taču visi trīs godalgoto vietu ieguvēji bija vēl ātrāki.

Sezonas pirmajā posmā Insbrukā pagājušajā nedēļas nogalē labāko rezultātu sasniedza jaunā ekipāža Bots/Plūme, kas izcīnīja astoto vietu, Gudramovičs/Kalniņš bija 12., bet Šici – vēl divas pozīcijas zemāk. Sprinta kausā Šici izcīnīja sudrabu, Gudramovičs/Kalniņš ieņēma devīto vietu, bet Bots/Plūme bija 13. pozīcijā.

Sieviešu sacensībās Sigita Bērziņa bez redzamām kļūdām veica pirmo braucienu, ieņemot 18. vietu 0,874 sekundes aiz brauciena uzvarētājas krievietes Tatjanas Ivanovas.

Vēl ātrāk trasi veica Ulla Zirne, kura no Ivanovas atpalika par 0,628 sekundēm, ierindojoties 14. vietā.

Kendija Aparjode, kura startēja kā 21, tobrīd sasniedza otru labāko laiku braucienā, piekāpjoties vien vācietei Natālijai Geizenbergerei, bet apsteidzot citu Vācijas braucēju Dajanu Eitbergeri. Beigās Aparjode braucienā ierindojās sestajā vietā 0,332 sekundes aiz līderes.

Kā priekšpēdējā startēja Elīza Tīruma. Kļūdoties trases lejasdaļā, viņa ierindojās dalītā astotajā vietā 0,481 sekundi aiz Ivanovas.

Kritienu piedzīvoja krieviete Viktorija Demčenko, finišēja kamanās, taču otrajā braucienā nestartēja.

Arī otrajā braucienā Bērziņa nobrauca bez rupjām kļūdām, pakāpjoties par divām vietām uz augšu un no uzvarētājas atpaliekot par 1,572 sekundēm. 14.vietu saglabāja Zirne, kura pēc brauciena bija neapmierināta ar savu veikumu, uzvarētājai zaudējot 1,282 sekundes.

Tīruma otrajā braucienā izvairījās no pirmajā mēģinājumā pieļautās rupjās kļūdas, braucienu veicot par vairāk nekā 0,2 sekundēm ātrāk nekā pirmo, beigas no uzvarētājas atpaliekot par 0,644 sekundēm.

Aparjode brauca ar nelielām kļūdiņām, īpaši 15. un 16.virāžā, kas ļāva finišēt septītajā vietā tieši priekšā Tīrumai. No uzvarētājas viņa atpalika par 0,588 sekundēm.

Uzvaru Altenbergā svinēja Ivanova, kas par 0,113 sekundēm apsteidza Geizenbergeri un par 0,200 sekundēm – vēl vienu Krievijas braucēju Jekaterinu Katņikovu.

Latviju pārstāvēja Nāciju kausā sesto vietu izcīnījusī Sigita Bērziņa, kā arī pamatsacensībās vietu nodrošinājušās Ulla Zirne, Kendija Aparjode un Elīza Tīruma. Bērziņai bija 13.numurs, Zirnei un Aparjodei 20. un 21., bet Tīruma startēja kā priekšpēdējā no 28 kamaniņu braucējām.

Pagājušajā nedēļā pamatsacensībās Aparjode, Tīruma un Zirne bija otrajā desmitā, ieņemot attiecīgi 11., 12. un 15. vietu, bet Bērziņa bija 23. pozīcijā. Sprintā Tīruma palika uzreiz aiz goda pjedestāla, kamēr Aparjode bija desmitā, bet Zirne ieņēma 13.vietu.

Svētdien būs sacensības vīriešu vieniniekiem un komandu stafetē.

Pandēmijas dēļ Pasaules kausa sezona noritēs tikai Eiropā. 2020.gadā paredzētajos posmos nepiedalīsies ASV un Kanādas kamaniņu braucēji.

Turpmākās sacensības notiks Vācijas pilsētās – Oberhofā un Vinterbergā. Arī 2021.gads sāksies Vācijā, kur notiks mači Kēnigszē trasē, bet pēc tam sportisti dosies uz Siguldu, kur cīnīsies par Eiropas čempionāta medaļām.

Turpinājumā janvārī paredzēti posmi arī Oberhofā un Insbrukā, bet sezonas noslēgums paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012. gada janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!