Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici sestdien Pasaules kausa septītā posma sacensībās izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš finišēja uzreiz aiz vadošā trijnieka.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Gudramovičs/Kalniņš, kā arī pieredzes bagātie brāļi Šici.

Visveiksmīgākais starts Pasaules kausa septītajā posmā padevās Šicu ekipāžai, kas pirmajā braucienā uzrādīja desmito ātrāko laiku, bet otrajā - otro. Divu braucienu summā ar šādu rezultātu izdevās izcīnīt sudrabu, par 0,117 sekundēm piekāpjoties vien vāciešiem Tobaisam Vendlam un Tobiasam Arltam.

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena šajā posmā stājās Robins Geke un Dāvids Gamms, kuri tautiešiem zaudēja 0,171 sekundi.

Savukārt ceturto vietu izcīnīja Gudramovičs/Kalniņš, kuri pirmajā braucienā bija otrie, bet otrajā devītie, uzvarētājiem zaudēdami 0,187 sekundes.

Sestdien sacensībās piedalījās arī Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, bet viņi tiki diskvalificēti, jo ekipāžas svars pārsniedza noteikumos atrunāto normu.

Latvijas ekipāžām bija garantēta vieta pamatsacensībās, bet piektdien Nāciju kausā 11.vietu ieņēma Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, taču posmā no vienas valsts var startēt tikai trīs divnieki. Sestdien dalība sacensībās bija paredzēta Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam, bet viņi uz starta neizgāja.

Divnieku sacensībās laiku uzrādīja 21 ekipāža.

Iepriekš vieninieku sacensībās pirmo reizi astoņu gadu laikā uz pjedestāla stājās Inārs Kivlenieks, kurš izcīnīja bronzu. Pozīciju zemāk bija Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks ierindojās desmitajā vietā, bet Riks Kristens Rozītis noslēdza divdesmitnieku.

Pirms nedēļas Siguldā Latvijas divnieku ekipāžas sasniedza savus labākos rezultātus - Šici svinēja savu pirmo uzvaru pamatsacensībās, bet Putins/Marcinkēvičs bija nepārspēti Sprinta kausā.

Divniekiem kopvērtējuma līderi ir vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuri iekrājuši 722 punktus, par desmit mazāk ir viņu tautiešiem Vendlam/Arltam, bet pirmo trijnieku ar 611 punktiem noslēdz Šici. Gudramovičs/Kalniņš ar 422 punktiem pakāpušies uz astoto vietu, bet Putins/Marcinkēvičs ar 328 punktiem noslīdējuši divas pozīcijas zemāk, ieņemdami 12.vietu.

Svētdien notiks sacensības sievietēm un būs spēkošanās komandu stafetē. Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Ulla Zirne, Kendija Aparjode un Elīza Cauce, bet Elīna Ieva Vītola šajā nedēļas nogalē piedalās Eiropas junioru čempionātā.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas latvieši savā trasē Siguldā izcīnīja vairākas medaļas. Divnieku pamatsacensībās uzvaru svinēja Juris un Andris Šici, bet Putins/Marcinkēvičs triumfēja Sprinta kausā, kur Šiciem tika sudrabs. Savukārt Elīza Cauce sacensībās sievietēm izcīnīja bronzu.

Pēc šī posma no 14. līdz 16.februārim Soču olimpiskajā trasē būs sezonas kulminācija, jo tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!