Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas spēcīgākie kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici pirms nedēļas nogalē Siguldā gaidāmā pasaules čempionāta atzinuši, ka šīs sacensības sportistiem uzliek pavisam citu atbildību un gaisotne pirms sacīkstēm ir atšķirīga.

"Pasaules čempionāts uzliek citu atbildību - visi staigā apkārt kā ievainotas haizivis, skatās viens otram uz pirkstiem - vācieši, itāļi, mēs arī pavērojām konkurentus," stāsta Juris Šics. "Mūsu uzdevums ir savās mājās veikt trīs stabilus, ātrus braucienus, lai finišā varētu teikt, ka esam izdarījuši visu iespējamo."

"Pasaules čempionāts nebūs vienkārši sacensības, tāpēc mēs aicinām, lai visi līdzjutēji dodas uz Siguldu, jo skatītāji ir "trešais cilvēks" mūsu kamanās," piebilst Andris Šics. "Cik skatītāju būtu labi? Visi! (Smejas). 15 tūkstoši būtu ideāli!"

Abi sprotisti norādīja, ka trases sagatavošana šogad, pēc trasē veiktajiem rekonstrukcijas darbiem, ir bijusi visaugstākajā līmenī un Siguldas trase šogad varētu tikt nosaukta par labāko sezonā. "Paldies trases strādāniekiem, jo tāda trase Siguldā vēl nav bijusi!" turpina Andris. "Arī ārzemju sportisti to novērtē - ja vācieši pienāk klāt un saka, ka Siguldā šogad ir labākā trase…"

"Tagad trasē ir izvietoti jumti, kas uzlabo trases kvalitāti, pasargājot no saules stariem un vēja," portālam "Delfi" skaidroja Andris Šics. "Tas pozitīvi ietekmē treniņu kvalitāti, kas ir daudz labāka. Nav tik lielas atšķirības starp pirmo, otro un trešo braucienu. Tas ir ļoti liels pluss."

Brāļu atzina, ka diezgan nozīmīga gaidāmajā pasaules čempionātā būs numuru izloze, jo nedēļas nogale tiek solīta silta, kas savukārt atstāj iespaidu uz trasi. Kurš numurs būtu vislabākais? "Pārlieku par to neuztraucamies, bet, protams, gribas izlozēt numuru pēc iespējas tuvāk pirmajam," saka Andris Šics. "Taču kāds būs, tāds būs, brauksim un cīnīsimies!"

Pasaules čempionāts Siguldas trasē risināsies šajā nedēļas nogalē, 14. un 15. februārī. Divnieku ekipāžas un brāļi Šici sacensības uzsāks pirmie - pirmais brauciens viņiem būs sestdien, 14.februārī, pl. 10.10, otrais - pl. 12.10. Pēc tam trasē dosies sievietes.

Svētdien sacentīsies vīrieši un notiks komandu stafete, kurā cīņā par medaļām var iesaistīties arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!