Foto: F64
Ar divnieku ekipāžu startu, sestdien, 17.janvārī, Vācijā Oberhofas trasē sākušās Pasaules kausa izcīņas piektā posma pamatsacensības kamaniņu sportā, un latviešu vadošā ekipāža Juris un Andris Šici izcīnīja piekto vietu.

Starp divdesmit ekipāžām, kuras drīkstēja startēt pamatsacensībās, divas bija no Latvijas. Andris un Juris Šici, kas sacensībām kvalificējās automātiski, jo PK kopvērtējumā startē spēcīgāko sportistu grupā, un ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri šīs tiesības izcīnīja piektdien sacenšoties priekšsacīkstēs - sprinta kausā, izcīnot otro vietu.

Pirmais brauciens brāļiem Šiciem bija veiksmīgs, finišējot pēc 41,632 sekundēm un ierindojoties trešajā pozīcijā. Gudramovičs/ Kalniņš pirmo braucienu veicot 42,025 sekundēs pēc pirmā brauciena ierindojās 12.vietā.

Brāļi Šici otro braucienu veica 41,731 sekundēs, neuzlabojot savu sniegumu. Divu braucienu summā, uzrādot laiku 1:23,363 minūtes, viņi noslīdēja uz piekto vietu posmā. Gudramovičs/Kalniņš savu otro braucienu veica 42,117 sekundēs un divu braucienu summā uzrādot laiku 1:24,142 minūtes ierindojās 12.vietā.

Sacensību uzvarētājiem Vācijas ekipāžai Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam latviešu puiši attiecīgi piekāpās par 0,601 un 1,380 sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!