Foto: F64

Latvijas kamaiņu braucēji Andris un Juris Šici paziņojuši par savas profesionālās karjeras beigām kamaniņu sportā, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Savas karjeras laikā Andris un Juris Šici ir izcīnījuši medaļas gan Pasaules, gan Eiropas čempionātos, kā arī Ziemas olimpiskajās spēlēs. Savas profesionālās karjeras laikā sportisti ir piedalījušies piecās Ziemas olimpiskajā spēlēs un izcīnījuši trīs olimpiskās medaļas.

Brāļi Šici 2022. gada Pekinā piedalījās savās piektajās olimpiskajās spēlēs, ieņemot piekto vietu. 2006.gadā Turīnā viņi finišēja septītajā vietā, pēc četriem gadiem Vankūverā bija otrie, Sočos - trešie gan divnieku, gan komandas stafetes sacensībās, pirms četriem gadiem Dienvidkorejā viņi abās šajās disciplīnās ierindojās sestajā vietā.

"Katram sportistam pienāks tas laiks, kad ir jāizšķiras par vai pret (karjeras turpināšanu). Šajā pavasarī pēc olimpiskajām spēlēm ilgi vēl lauzījām galvas, bet, nomierinot galvu un prātus, esam nolēmuši beigt savas aktīvās sporta gaitas un atvērt jaunas durvis un jaunus izaicinājumus," teica Juris Šics.

"Kā jau brālis teica, tagad tās atmiņas tagad maisās par galvu, domājot par mūsu karjeru. Tās ir tikai tās pašas labākās. Vēlos pateikt brālim lielu paldies," pauda Andris Šics. "Liels prieks, ka varēju to pavadīt kopā ar tevi un sasniegt šos rezultātus kā ģimene."

Andris Šics jau pieņēmis darbu Starptautiskajā Kamaniņu sporta federācijā (FIL) un pildīs mākslīgās ledus trases tehniskā direktora pienākumus.

Andris un Juris Šici individuālajās un komandu sacensībās izcīnījuši trīs sudraba un sešas bronzas medaļas pasaules čempionātos, savukārt trīs reiz kļuvuši par Eiropas čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!