Foto: F64
Latvijas kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā ASV izcīnījuši ceturto vietu, no goda pjedestāla un trešās vietas atpaliekot četras sekundes tūkstošdaļas.

Pirmajā braucienā brāļi Šici Leiplesidas trasi veica 44,042 sekundēs, kas bija trešais labākais rezultāts. Otrajā viņi paši sev zaudēja 0,051 sekundi (44,093 sek.), kas bija otrā brauciena piektais labākais rezultāts.

Divu braucienu summā siguldieši piekāpās austriešiem Peteram Pencam/Georgam Fišleram, kuri pēc pirmā bija tikai piektie, bet labi veiktais otrais brauciens ļāva Austrijas sportistiem pakāpties uz trešo vietu kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā ātrākie bija vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuriem Šici zaudēja 0,320 sekundes. Otrs labākais rezultāts citam Vācijas divniekam Tobiasam Vendlam/Tobiasam Artlam - 44,009 sekundes, kas bija par 33 sekundes tūkstošdaļām labāk nekā latviešiem. Arī otrajā braucienā šīs ekipāžas uzrādīja tādus pat rezultātus - pirmie Egerts/Benekens, otrie - Vendls/Artls, un ieņēma atbilstošas vietas arī posma kopvērtējumā.

Savukārt sacensībās vīriešiem 32 sportistu konkurencē uzvaru svinēja Takers Vests no ASV, kurš laboja sev piederošo trases rekordu. No Latvijas pārstāvjiem Ināram Kivleniekam 20. vieta, bet Kristapam Mauriņam – 21. vieta.

Pēc sacensībām Kivlenieks nebija apmierināts, atzīstot, ka braucieni nebija padevušies. "Nav ar ko būt apmierinātam. Pirmajā braucienā bija rupja kļūda starta virāžā, bet pats brauciens bija ļoti labs. Savukārt otrajā braucienā viss pilnīgi otrādāk. Otrajā treniņā piedzīvoju diezgan smagu kritienu, rezultātā salauzsta kamana, un mačos braucu ar to ko bija iespējams vispār sagatavot. Skatoties uz visu notikušo, labi, ka esmu finišējis vesels un optimistiski noskaņots uz visu turpmāko."

Kā ziņojām, Pasaules kausa otrajam posmam ASV trasē Leikpleisidā kvalificējušies visi Latvijas kamaniņu braucēji.

Juris un Andris Šici ir vienīgais Latvijas divnieks, kas piedalās šajā Pasaules kausa izcīņas posmā. Sezonas pirmajās sacensībās Austrijā Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš piedzīvoja kritienu un ASV nestartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!