Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Brāļi Andris un Juris Šici sestdien pēdējā šīssezonas Pasaules kausa izcīņas posmā Siguldā ierindojās piektajā vietā, bet sesto vietu izcīnīja Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Uzvaru divu braucienu summā izcīnīja austrieši Andreass un Volfgangs Lingeri, trasi veicot vienā minūtē un 24,209 sekundēs. Otrā vieta Siguldas posmā itāļiem Kristianam Oberštolcam/Patrikam Grūberam (+0,428 sek.), bet trešā vieta tika vāciešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam (+0,503 sek.).

Brāļi Šici pēc pirmā brauciena bija ceturtie, bet pēc otrā pazaudēja vēl vienu pozīciju un ierindojās piektajā vietā, uzvarētājiem piekāpjoties 0,576 sekundes. No trešās vietas ieguvējiem viņus šķīra 0,073 sekundes.

Toties par pārsteigumu parūpējās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri Siguldas posma pamatsacensībās iekļuva caur Nāciju kausa sacensībām. Pēc pirmā brauciena viņi bija septītie, bet otrajā uzrādīja piekto labāko rezultātu, trasi veicot identiskā laikā kā brāļi Šici, un divu braucienu summā pakāpās uz sesto vietu.

Trešā Latvijas ekipāža Andrejs Bērze/Uldis Logins finišēja 16. vietā.

Šīssezonas Pasaules kausa beigu kopvērtējumā brāļi Šici ierindojās septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!