Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici piektdien Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā pasaules čempionātā kamaniņu sportā izcīnīja devīto vietu, kamēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās pozīciju zemāk.

Pirmajā braucienā brāļi Šici trasi veica 42,180 sekundēs, kas tajā brīdī deva desmito pozīciju. Savukārt otrajā braucienā rezultātu izdevās nedaudz uzlabot, sasniedzot laiku 42,080 sekundes un divu braucienu summā iegūstot laiku minūte 24,260 sekundes. Viņi no uzvarētājiem Volfganga Lingera/Andreasa Lingera atpalika 0,816 sekundes.

Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš pēc pirmā brauciena ar rezultātu 42,082 bija astotajā pozīcijā, taču otrajā braucienā savu pozīciju nosargāt neizdevās un laiks 42,258 divu braucienu summā lika zaudēt divas vietas. Līderiem viņi zaudēja 0,896 sekundes.

Vēl viena Latvijas ekipāža Andrejs Bērze/Uldis Logins ar laiku 42,457 sekundes pirmajā braucienā palika 19.vietā un otrajam braucienam, kurā startēja 18 labākie divnieki, nekvalificējās.

Vēl uz goda pjedestāla bez brāļiem Lingeriem no Austrijas kāpa arī Tonijs Egerts/Saša Benekens, kā arī austrieši Peters Pencs un Georgs Fišlers, kuri no uzvarētājiem atpalika attiecīgi 0,220 un 0,232 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!