Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža svētdien kāpa uz goda pjedestāla Vācijas trasē Altenbergā notikušā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā - astotā - posma Sprinta kausa sacensībās.

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža svētdien kāpa uz goda pjedestāla Vācijas trasē Altenbergā notikušā Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā - astotā - posma Sprinta kausa sacensībās.

Sprinta sacensībās uzvarētājs tiek noskaidrots pēc viena brauciena, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Lai attīstītu kamaniņu sporta veidu, Sprinta kausa izcīņa jau pagājušajā sezonā tika ieviesta kā inovatīvs risinājums, kas šosezon tiek papildināts.

Vīriem Kivlenieks izcīnīja trešo vietu, finišējot pēc 32,995 sekundēm, par 0,169 sekundēm zaudējot pasaules labākajam kamaniņu braucējam Fēliksam Loham no Vācijas. Savukārt otro vietu guva kanādietis Sems Ednijs, kuram latvietis zaudēja 0,053 sekundes.

Tā kā Sprinta kausa punkti tiek skaitīti arī Pasaules kausa kopvērtējumā, šis kļuvis par Kivlenieka labāko rezultātu šosezon. Pirms tam pamatsacensībās viņš sestdien izcīnīja piekto vietu.

Sprinta kausā piedalās tikai pasaules 15 labākie kamaniņu braucēji vīriešu, sieviešu un divnieku konkurencē. Vīru konkurencē iespēju doties uz starta nopelnīja arī Artūrs Dārznieks, kurš izcīnīja 14.vietu, Loham zaudējot 0,529 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms sezonas noslēdzošajām sacensībām ļoti pārliecinošs līderis ar 905 punktiem ir Lohs, kurš triumfu kopvērtējumā garantējis jau ceturto gadu pēc kārtas. Viņam ar 585 punktiem seko vācietis Andijs Langenhans, bet trešais ar 571 punktu ir Volfgangs Kindls no Austrijas.

Kivlenieks ar 261 punktu pakāpies uz 17.vietu, Dārznieks ar 118 punktiem pakāpies uz 29.vietu, Riks Kristens Rozītis ar 102 punktiem atrodams 32.pozīcijā, bet Kristaps Mauriņš, kuram traumas dēļ šī sezona jau ir beigusies, ar 80 punktiem ieņem 34.vietu.

Tikmēr Šici tika pie otrās vietas divnieku sacensībās, savu braucienu veicot 27,817 sekundēs. Viņi piekāpās vien vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam, kuri bija par 0,027 sekundēm ātrāki.

Tāpat sacensībām bija kvalificējusies arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieku ekipāža, kas uzvarētājiem zaudēja 0,363 sekundes, ieņemot 11.vietu.

Pēc deviņos posmos aizvadītām 11 sacensībām Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā ar 1025 punktiem nostiprinājās Egerts/Benekens, kuriem ar 955 punktiem seko vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, bet Šici ar 679 punktiem nostiprinājās augstajā trešajā vietā. Lai saglabātu šo pozīciju, viņiem sezonas pēdējā etapā tikai jāsasniedz finišs.

Savukārt Gudramovičs/Kalniņš ar 243 punktiem pakāpušies uz 15.pozīciju, bet ar vienā posmā izcīnītiem 25 punktiem 27.vietā atrodas jaunie Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels.

Savukārt dāmu sacensībās uzvaru svinēja amerikāniete Erina Hemlina, bet Ulla Zirne ieņēma 14.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinoša līdere ar 925 punktiem ir vāciete Natālija Geisenbergere, kurai ar attiecīgi 751 un 672 punktiem seko tautietes Dajana Eitbergere un Tatjana Hifnere.

Tīruma iekrājusi 266 punktus un atrodama 13.pozīcijā, Zirnei ir 120 punkti un 25.pozīcija, bet 22 punkti un 40.vieta ir Kendijai Aparjodei. Savukārt Evelīna Alise Mitkus spējusi tikt pie sešiem punktiem, atrazdamās 46.pozīcijā.

Kā zināms, pirms tam svētdien arī dāmu pamatsacensībās Zirne izcīnīja 14.vietu, sasniedzot savu labāko rezultātu šosezon. Zirne 14.vietā atradās jau pēc pirmā brauciena, bet otrajā viņa uzrādīja 15. rezultātu, tomēr summā saglabāja to pašu pozīciju.

Uzvaru guva pārliecinošā šīs sezonas kopvērtējuma līdere Geisenbergere, kurai Zirne divu braucienu summā zaudēja 1,531 sekundi.

Vācijas sportistes aizņēma visu goda pjedestālu - otrā palika Hifnere, bet trešā bija Eitbergere.

Pēc šī panākuma Geisenbergere garantēja triumfu Pasaules kausa kopvērtējumā, turklāt viņa to paveikusi trešo sezonu pēc kārtas. Vācijas kamaniņu braucējas Pasaules kausu ieguvušas ik reizi kopš 1999.gada, bet 1982.gadā to paveica Latvijas sportiste Vera Zozuļa.

Kā zināms, ceļgala traumas dēļ šajā posmā nepiedalījās Latvijas labākā kamaniņu braucēja Elīza Tīruma.

Jau vēstīts, ka sestdien augsto trešo vietu divnieku sacensībās izcīnīja brāļi Šici, kamēr Kivlenieks parūpējās par nelielu pārsteigumu un bija piektais kungu sacensībās.

Kā zināms, savās mājās notikušajā pasaules čempionātā Latvijas sportisti startēja neveiksmīgi, augstāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu.

Pēc Altenbergas posma Pasaules kausa apritē atlicis vēl tikai viens etaps, kas pēc nedēļas risināsies olimpiskajā Soču trasē, turklāt tas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!