Foto: Publicitātes foto

Trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici piektdien guva trešo vietu ASV trasē Leikplesidā notiekošajā Pasaules kausa jaunās sezonas otrajā posmā kamaniņu divnieku sacensībās.

Pēc pirmā brauciena Šici bija piektie, par 0,195 sekundēm atpaliekot no pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējiem Tonija Egerta un Sašas Benekena no Vācijas. Tikmēr otrajā vietā bija titulētie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, bet trešo pozīciju ieņēma vēl viens Vācijas duets Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms.

Taču otrais brauciens diviem Vācijas duetiem Vendlam/Ārltam un Gīkem/Gammam vairs nebija tik veiksmīgs, līdz ar to ļaujot brāļiem Šiciem pakāpties par divām pozīcijām un nokļūt uz goda pjedestāla.

Uzvaru divnieku konkurencē guva Egerts/Benekens, bet 0,382 sekundes lēnāki bija Peters Pencs un Georgs Fišlers no Austrijas. Šici no vāciešiem atpalika par 0,524 sekundēm, divu braucienu summā uzrādot rezultātu minūte un 28,107 sekundes.

Tikmēr 15. vietu izcīnīja otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Pēc pirmā brauciena latvieši ieņēma 18. rezultātu, taču otrajā braucienā, par spīti daudzajām kļūdām un kritienam pēc finiša, viņi spēja uzlabot savu vietu par trim pozīcijām, uzvarētājiem zaudējot 1,889 sekundes.

"Šī trase mums ļoti patīk, kaut arī skaitās viena no sarežģītākajām pasaulē. Katra mazākā kļūdiņa iespaido rezultātu. Ar šodien sasniegto esam apmierināti un sāksim gatavoties rīt paredzētajai komandu stafetei," pēc finiša izteicās Andris Šics.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 200 punktiem ieņem Egerts/Benekens, aiz kuriem ar 170 punktiem seko Pencs un Fišlers. Tikmēr brāļi Šici ar 125 punktiem ieņem trešo vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš ar 49 punktiem ir 16.pozīcijā.

Pēc divnieku sacensībām uz starta dosies arī kungu vieninieki, bet sestdien notiks dāmu un komandu stafetes sacīkstes. Latviju šajā posmā pārstāv arī Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks un Elīza Cauce.

Kā zināms, pirms nedēļas Austrijas trasē Īglsā notika šīs sezonas pirmais Pasaules kausa posms, kur Latvijas komanda izcīnīja sudrabu stafetes sacensībās, bet individuāli vislabāk klājās Šiciem, kuriem piektā vieta.

Šis un vēl divi posmi šomēnes notiks Ziemeļamerikā. Savukārt pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31. janvārī risināsies Kēnigsē.

Pēc sekmīgajām Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Latvija guva divas godalgas, šī gada sākumā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā mājinieki iztika bez augstām vietām, labāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu. Nedaudz gan Latvijas sportisti reabilitējās sezonas izskaņā aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā Šici izcīnīja trešo vietu, Kivlenieks noslēdza pirmo piecinieku, bet izlase tika pie bronzas arī komandu stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!