Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas kamaniņu sporta izlases braucējai Elīzai Caucei ļoti patīk olimpiskā Phjončhanas trasi, kurā notiks nākamais Pasaules kausa izcīņas posms, taču par vienkāršu viņa to nesauc.

"Jā, šī trase man patīk, tā ir ļoti interesanta un, manuprāt, nav līdzīga nevienai citai trasei," Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) izplatītajā relīzē citēta Elīza. "Ir viena virāža, kas sagādā grūtības ne tikai mums, bet lielākajai daļai visu valstu sportistu, bet tomēr katru braucienu, kāpjot uz starta, ir sajūta, ka šis būs tas brauciens, kad sanāks! Citreiz sanāk, citreiz ne, tomēr galvu nenolaižam un cīnāmies līdz galam!"

Kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas posms būs pirmās oficiālās sacensības jaunajā trasē - līdz šim tur notikušas vien treniņu un iepazīšanās sesijas. Trases garums ir 1376 metri, tās vertikālais kritums ir 116,32 metri, savukārt maksimālais ātrums, ko var sasniegt šajā trasē, ir līdz pat 136 km/h.

8. "Viessmann" Pasaules kausa posms būs līdz šim lielāko dalībvalstu skaitu - Phjončhanas trasē uz starta stāsies 140 atlēti no 30 pasaules valstīm.

Latvijas Nacionālo izlasi Pasaules kausa Korejas posmā pārstāvēs trīs dāmas – Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, vīru konkurencē - Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Kristaps Mauriņš, kā arī šāgada pasaules junioru čempions Kristers Aparjods. Divvietīgo ekipāžu konkurencē par godalgām cīnīsies Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Sacensību programma (pēc Latvijas laika):
Sestdiena, 18. februāris

Pl. 8:20 - pirmais brauciens divvietīgajām ekipāžām

Pl. 9:40 - otrais brauciens divvietīgajām ekipāžām

Pl. 12:00 - pirmais brauciens sievietēm

Pl. 13:20 - otrais brauciens sievietes -

Svētdiena, 19. februāris
Pl. 9:20 - pirmais brauciens vīriem
Pl. 10:55
 - otrais brauciens vīriem
P. 13:00 - komandu stafete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!