Foto: AFP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce Vinterbergas trasē, Vācijā, notiekošā Pasaules kausa noslēdzošā posma sacensībās sestdien izcīnīja ceturto vietu.

Tikmēr Ulla Zirne ierindojās 17. pozīcijā, kamēr Kendija Aparjode ieņēma 18. vietu.

Cauce pēc pirmā brauciena atradās otrajā pozīcijā, līderei Tatjanai Hifnerei zaudējot 0,173 sekundes, bet trešā vietā esošo Natāliju Geisenbergeri apsteidzot par 0,056 sekundēm.

Tomēr otrajā braucienā Eiropas vicečempione Cauce uzrādīja vien astoto rezultātu, kas divu braucienu summā viņai deva ceturto vietu.

Par uzvarētāju tika kronēta Hifnere, kura savu tautieti Geisenbergeri apsteidza par 0,129 sekundēm. Tikmēr trešo vietu ieņēma Krievijas pārstāve Tatjana Ivanova, kura uzvarētājai zaudēja 0,359 sekundes, bet Cauce no pirmā trijnieka atpalika par 0,053 sekundēm.

Šī Hifnerei bija 36. uzvara Pasaules kausa posmos. Tikpat panākumi ir viņas tautietei Zilkei Kraushārai, bet Zilkes Otto kontā ir par vienu uzvaru vairāk.

Zirne pirmajā braucienā uzrādīja 19. rezultātu, bet otrajā viņa bija 17. ātrākā, kas divu braucienu summā deva 17. vietu, uzvarētājai zaudējot 1,467 sekundes. Tikmēr Aparjode pirmajā braucienā bija 17., bet otrajā braucienā ieņēma 20. pozīciju, divu braucienu summā paliekot uzreiz aiz Zirnes.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Cauce Pasaules kausa astotajā posmā, kas vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts, izcīnīja sudraba medaļu, pirmo reizi sezonā individuālajās sacensībās kāpjot uz goda pjedestāla. Savukārt Aparjode Pasaules kausa ieskaitē ieņēma 18. pozīciju, bet Eiropas čempionātā latviete guva 13. vietu.

Pie Eiropas čempionāta sudraba tika arī Latvijas komanda stafetes sacensībās, kurā bez Cauces startēja arī Artūrs Dārznieks un brāļi Juris un Andris Šici.

Tikmēr plkst. 12:40 pirmo braucienu aizvadīs divnieku ekipāžas, bet otrais brauciens norisināsies plkst. 14. Sacensības tiešraidē varēs vērot kanālā "Best4Sport".

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs brāļi Šici, kā arī Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa un Kristena Putina/Kārļa Kriša Matuzela ekipāžas, kuras Nāciju kausa sacensībās piektdien izcīnīja attiecīgi otro un piekto vietu, kvalificējoties pamatsacensībām.

Pirms nedēļas notikušajā Eiropas čempionātā Šici izcīnīja piekto vietu, bet Pasaules kausa ieskaitē latvieši palika sestie. Tikmēr 22. vietā finišēja Putins un Matuzels, kuri Eiropas čempionāta ieskaitē bija 20. pozīcijā, bet Gudramoviča un Kalniņa ekipāža pēc pirmajā braucienā pieļautās kļūdas bija pēdējie starp 23 finišu sasniegušajiem divniekiem. Kontinenta meistarsacīkšu vērtējumā viņi ierindojās divas pozīcijas augstāk.

Pasaules kausa sezona noslēgsies svētdien ar sacensībām kungiem un stafetē.

Vinterbergā notiek pēdējais no deviņiem pasaules kausa posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!