Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa sezonas sākums kamaniņu sportā Austrijas pilsētā Insbrukā nav apdraudēts, lai arī valstī patlaban ir spēkā strikti ierobežojumi Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanai, paziņojusi Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL).

Jau ziņots, ka centienos ierobežot straujo jaunā koronavīrusa izplatīšanos Austrijā privātos pasākumos iekštelpās turpmāk drīkstēs pulcēties ne vairāk kā seši cilvēki, pirmdien paziņojusi valdība.

Valdība arī samazinājusi no 1500 līdz 1000 atļauto cilvēku skaitu kultūras un sporta pasākumos iekštelpās un no 3000 līdz 1500 šādos pasākumos ārpus telpām. Visos šādos pasākumos cilvēkiem turpmāk būs obligāti jāvalkā maskas.

Augstāk minētie ierobežojumi gan nebūs šķērslis Pasaules kausa sezonas pirmajiem startiem 27. līdz 29.novembrī, taču FIL vēsta, ka skatītāji sacensības klātienē nevarēs apmeklēt.

FIL izpilddirektors Kristofs Švaigers atklāja, ka sacensību rīkotāji un starptautiskā federācija cieši sastrādājas ar Austrijas valdību, lai garantētu drošu sacensību norisi.

LETA jau ziņoja, ka nākamsezon divnieku sacensībās atsevišķi startēs arī dāmas, tāpēc kopumā Pasaules kausā kamaniņu sportā nu būs četras piecas disciplīnas.

Tāpat sportistiem būs iespēja tikt ne vien pie Lielā, bet arī Mazā kristāla globusa, ko pēc kopvērtējumā sasniegtajiem rezultātiem piešķirs atsevišķās disciplīnās - sprintā vai deviņos Pasaules kausa posmos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!