Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Artūrs Dārznieks piektdien Oberhofā izcīnīja trešo vietu Nāciju kausā, tādējādi kvalificējoties nedēļas nogalē gaidāmā Pasaules kausa astotā posma pamatsacensībām.

Uzvaru 32 sportistu konkurencē svinēja vācietis Kriss Renē Aislers, kurš trasi veica 42,781 sekundē, 0,286 sekundes zaudēja viņa tautietis Dāvids Neslers, bet 0,309 sekundes lēnāks bija vienīgais Latvijas pārstāvis Nāciju kausā Dārznieks.

Kristers Aparjods un Gints Bērziņš jau garantējuši vietas pamatsacensībās, bet Riks Kristens Rozītis pēc Siguldas posma licis punktu sportista gaitām un pievērsies trenera arodam.

Sievietēm Sigita Bērziņa Nāciju kausā ieņēma septīto vietu un arī kvalificējās pamatsacensībām. Latviete trasi veica 42,202 sekundēs jeb 0,301 sekundi lēnāk par uzvarētāju Natāliju Māgu no Šveices.

Posmā vieta garantēta Elīzai Tīrumai un Elīnai Ievai Vītolai, Kendija Aparjode dziedē traumu un trasē atgriezīsies, visticamāk, nākamajā nedēļā, bet Ulla Zirne sezonu ir noslēgusi. Divniekos pamatsacensībās startēs Juris Šics/Andris Šics un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Oberhofā gaidāmajā Pasaules kausa kamaniņu sportā astotajā posmā atlēti Sprinta kausā sacentīsies jaunā formātā.

Iepriekš Sprinta kausa sacensības tika aizvadītas svētdienās, bet tagad mači norisināsies piektdien, turklāt tajos piedalīsies visi kamaniņu braucēji, kas pieteikušies posmam, nevis 15 labākie pamatsacensību dalībnieki. Tāpat sprintā tiks ņemts vērā ne tikai veiktais trases nogrieznis, bet arī starta reakcija, kas tiks summēta kopā ar finiša laiku.

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) trešdien ziņoja, ka, balstoties uz noteikumiem, šīs sacensības būs tikai kā testa mači, tādējādi to rezultāti netiks ņemti vērā Pasaules kausa un arī Sprinta kausa kopvērtējumā. Tomēr balvu fonds paliks nemainīgs.

Līdz ar to Sprinta kausa sezona noslēgusies pēc trīs sacensībām Sočos, Insbrukā un Siguldā. Divnieku konkurencē Mazo kristāla globusu nodrošinājuši brāļi Juris un Andris Šici.

Pasaules kausa astotajam posmam pietikušies 143 sportisti no 25 valstīm. Sestdien būs pamatsacensības vīriešu vieniniekiem un divniekiem, bet svētdien spēkosies sievietes un būs komandu stafete.

Turpinājumā 22./23. janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes. Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10. februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!