Foto: F64

Šajā nedēļas nogalē Siguldas kamaniņu trasē risināsies pēdējās lielās sacensības pirms Soču olimpiskajām spēlēm - Pasaules kausa izcīņas noslēdzošais, 9. posms, Eiropas junioru un pieaugušo čempionāts, kurā Latvijas sportistiem paredz labus rezultātus.

Kā ceturtdien preses konferencē pavēstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga, Sigultas trase šobrīd ir teicamā kvalitātē, ledus ir "ātrs" un var gaidīt ļoti augstvērtīgus rezultātus. "Būs rekordi!" teica Strenga. "Jau tagad treniņos sportisti brauc tuvu trases rekordiem, un ir ieradušies visi spēcīgākie braucēji, izņemot vāciešus, kuri jau ir nodrošinājuši sev pirmo starta grupu Sočos. Pārējiem par to vēl ir jāpacīnās, arī mūsējiem."

Portālam "Delfi" federācijas prezidents atklāja, ka rīkot Siguldā pēdējās lielākās sacensības pirms Soču spēlēm ir ļoti izdevīgi, turklāt no vairākiem aspektiem. "Pirmkārt, tā mūsu sportistiem ir laba iespēja pacīnīties par pirmo starta grupu, otrkārt - iegūsim papildus emocionālo pacēlumu pirms Sočiem," saka Strenga. "Arī no tālākās loģistikas viedokļa Siguldas posms kā noslēdzošās sacensības mums ir ļoti ērts - pārējām komandām vēl ir jādodas mājas, bet mēs paliekam un varam vēl nedaudz pagatavoties."

Latvijas kamaniņu izlases treneris Pēteris Cīmanis atklāja, ka Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs 12 sportisti - Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kaspars Mauriņš un Artūrs Dīcmanis vīriešu vieniniekos, brāļi Šici un Gudramovičs/Kalniņš divniekos, un Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Paula Ābele un Saiva Dambītesieviešu vieniniekos. Paulai un Saivai, kā arī Ullai šī būs debija pieaugušo Eiropas čempionātā. "Cīnīsimies par medaļām un ceru, ka izdosies," norāda treneris.

Mārtiņš Rubenis atzina, ka Siguldas trase viņam ir īpaša, un starts te vienmēr ir gaidīts. "Sigulda man ir kā mājas," saka Mārtiņš. "Šī trase man ir īpaša vieta, es te esmu izaudzis, te ir silta māju sajūta. Ceru, ka šajā nedēļas nogalē cilvēki, kam intersē Latvijas sportistu sniegums, lai skatās sacensības ar mierīgu sirdi un labām domām un no sirds novēl labāko!"

"Braukšu tik labi, cik spēšu, ja paveiksies iekļūt pirmajā starta grupā, tad būs," saka Rubenis. "Trases darbinieki ir paveikuši labu darbu - kamēr visi bija prom, trasē nebija neviena augstas klases sportista, kas varētu pateikt, kas jāpielabo, bet uzreiz, pirmajos treniņos bija redzams, ka puiši ir sagatavojuši lielisku trasi! Sen tik laba nav bijusi!"

Siguldieši brāļi Šici piekrīt, ka trase ir teicmā kvalitātē un ļoti ātra, un arī aicina siguldiešus atbalstīt savus sportistus, kuru šai nedēļas nogalē trasē būs daudz. "Nevarēsim vairs trasē blēņoties, kā bijām paraduši sākumā, jo SIgulda ir mājas trase," pasmējās Andris Šics. "Ceram, ka būs daudz atbalstītāju!"

"Mājas sienas palīdzēs," apgalvo otrs brālis Juris Šics, par prognozēm piebilstot: "Tad jau redzēs, ko būsim nopelnījuši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!