Foto: AP/Scanpix
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce svētdien sensacionāli izcīnīja Eiropas vicečempiones titulu, kas ir lielākais sasniegums Latvijas kamaniņu sporta vēsturē pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Cauce bija otrā arī Pasaules kausa vērtējumā, un tas ir pirmais goda pjedestāls viņai karjerā pieaugušo konkurencē individuālajās sacensībās.

Cauce pēc lieliska pirmā brauciena ierindojās līderpozīcijā, bet 0,056 sekundes no viņas atpalika Krievijas sportiste Tatjana Ivanova, kamēr vēl divas sekundes simtdaļas lēnāka bija vāciete Tatjana Hifnere.

Savukārt otrajā braucienā Cauce veica ceturto ātrāko braucienu, kas viņai lika atkāpties uz otro pozīciju. Par čempioni tika kronēta Hifnere, kura divu braucienu summā Cauci apsteidza par 0,211 sekundēm. Savukārt bronzas godalgu izcīnīja Ivanova, kura no Hifneres atpalika par 0,313 sekundēm.

Savukārt Kendija Aparjode otrajā braucienā uzrādīja 16.rezultātu un no čempiones atpalika par 1,459 sekundēm, kas viņai Pasaules kausa ieskaitē deva 18.pozīciju, bet Eiropas čempionātā latviete ieņēma 13.vietu.

Kā zināms, Ulla Zirne Nāciju kausā piektdien palika 16.pozīcijā, tādējādi pamatsacensībām nekvalificējās.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 810 punktiem ir vāciete Natālija Geisenbergere, kura svētdien pirmajā braucienā bija vien astotā, bet spēja pakāpties uz ceturto pozīciju. Cauce ar 523 punktiem pakāpusies uz septīto pozīciju. Zirne tikusi pie 86 punktiem un atrodama 27.pozīcijā, kamēr Aparjode ar 23 punktiem ir 38.pozīcijā, bet Zelma Bite un Elīna Žuzdiņa pēc piedalīšanās Siguldas posmā meklējamas attiecīgi 41 un 42.vietā.

Sestdien divnieka ekipāža brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausa vērtējumā viņi bija sestie. Tikmēr abas pārējās Latvijas ekipāžas uzrādīja krietni pieticīgākus rezultātus. 22.vietā finišēja Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kuri Eiropas čempionāta ieskaitē bija 20.pozīcijā, bet Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža pēc pirmajā braucienā pieļautās kļūdas bija pēdējie starp 23 finišu sasniegušajiem divniekiem. Kontinenta meistarsacīkšu vērtējumā viņi ierindojās divas pozīcijas augstāk.

Tikmēr sacensībās kungiem Artūrs Dārznieks izcīnīja desmito vietu, bet Pasaules kausa vērtējumā viņš ieņēma 14.pozīciju. Uzreiz aiz Dārznieka divu braucienu summā ierindojās cits latvietis Inārs Kivlenieks. Abiem pārējiem Latvijas kamaniņu braucējiem neklājās tik labi, jo Kristaps Mauriņš divu braucienu summā bija 17.vietā, bet Eiropas meistarsacīkšu ieskaitē viņam 13.pozīcija. Savukārt Riks Kristens Rozītis šajā etapā bija 19.vietā, bet Eiropas čempionātā - 15.pozīcijā.

Kā zināms, aizpagājušajā nedēļā Kēnigsē trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Vēl Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Savukārt pagājušajā nedēļā Pasaules kausa posmā Sočos Cauce bija sestā, bet Zirne ieņēma 17.vietu, vīriem Kivlenieks ieguva 12.vietu, bet Rozītis palika 18.pozīcijā. Divnieku sacensībās brāļi Šici piedzīvoja kritienu otrajā braucienā un ieņēma 13.vietu 13 finišējušo sportistu konkurencē. Savukārt otra Latvijas ekipāža Gudramovičs un Kalniņš piedzīvoja kritienu jau pirmajā braucienā, otro braucienu nemaz neveicot. Komandu stafetē kritienu piedzīvoja Cauce, tāpēc Latvija palika bez rezultāta.

Pasaules kausa kalendārā atlikuši vairs divi posmi, jo pēc Altenbergas sacensības vēl notiks Vinterbergas trasē, turpat Vācijā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!