Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma ceturtdien ASV, Leikplesidas trasē, izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa sacensībās pirms priekšpēdējā Pasaules kausa posma.

Elīza Tīruma ir vienīgā Latvijas sieviešu kamaniņu sporta pārsāve Leikplesidas trasē. Tīruma uzvarētājai Keitai Hansenai no ASV zaudēja 0,413 sekundes.

Līdzīgi kā Tīurma, Leikplesidas trasē iepriekš nav startējis arī Kristaps Mauriņš, kuram Nāciju kausā 18.vieta. Ar to bija pietiekami, lai kvalificētos PK sacensībām. PK startēs arī Mārtiņš Rubenis, kuram Nāciju kausā astotais labākais laiks, savukārt Ināram Kivleniekam atlasē nebija jāstartē, pateicoties iepriekšējos PK posmos nopelnītajiem ieskaites punktiem.

Divnieku ieskaitē Nāciju kausā veiksmīgi startēja Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža, kurai braucienā septītais labākais laiks. Brāļiem Šiciem šajās sacensībās nebija jāstartē, viņi automātiski jau ir kvalificējušies Pasaules kausa posmam.

Nāciju kausa sacīkstēs dominēja mājinieki amerikāņi, kuriem uzvaras visās disciplīnās – Hansena bija ātrākā starp dāmām, Kriss Mazdzers triumfēja kungu ieskaitē, savukārt Metjū Mortensena un Prestona Grifala ekipāža uzvarēja divniekos.

Sacīkstes Leikplesidā solās būt aizraujošas – nestartēs PK kopvērtējuma līderis Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš treniņā piedzīvoja kritienu, bet sacensībās atgriezīsies titulētais Armins Cīgilers no Itālijas, kurš traumas dēļ pirms nedēļas nestartēja pasaules čempionātā. Leikplesidā nepiedalīsies Krievijas komanda, kas jau devusies uz jauno Soču trasi, kur februāra beigās norisināsies noslēdzošais PK posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!