Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma un divnieks Oskars Gudramovičs/ Pēteris Kalniņš ceturtdien ASV, Pārksitijas trasē, izcīnīja otrās vietas Nāciju kausa sacensībās un kvalificējās Pasaules kausa piektajam posmam.

Vīru konkurencē Latviju pārstāvēja četri sportisti – Mārtiņš Rubenis, kurš ir izkritis no Pasaules kausa spēcīgāko sportistu grupas, Kristaps Mauriņš, Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks.

42 sportistu vidū ātrākais no latviešiem bija Mārtiņš Rubenis, kurš izcīnīja astoto vietu. Uzvarētājam Fjodoram Stepanovam no Krievijas Rubenis zaudēja 0.409 sekundes. Otrs labākais no mūsējiem bija Inārs Kivlenieks, kuram desmitā vieta. Stepanovam Kivlenieks zaudēja 0.423 sekundes.

Dārznieks šajās sacensībās ieņēma 20.vietu, bet Mauriņš palika 24.vietā, tādējādi viņi abi neiekļuva Pasaules kausā.

Diemžēl, arī dāmu konkurencē Nāciju kausā palielinājusies Latvijas pārstāvniecība, jo Elīza Tīruma ir izkritusi no spēcīgāko sportistu grupas, un kopā ar Ullu Zirni viņai nācās cīnīties par vietu dalībai pamatsacensībās. 32 dalībnieču konkurencē Tīruma bija otrā, par 0,043 sekundēm piekāpjoties vien kanādietei Kimberlejai. Zirne finišēja devītā un arī kvalificējās Pasaules kausa posmam.

Divnieku konkurencē Nāciju kausā Latvija piedalījās ar vienu ekipāžu - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Brāļu Andra Šica/ Jura Šiča duets vietu pamatsacensībās nodrošinājuši kā elites grupas braucēji.

16 ekipāžu konkurencē Nāciju kausā Gudramovičs/ Kalniņš ieņēma otro vietu. Latvijas duets piekāpās vien Vācijas ekipāžai Danielam Rotāmelam/Tonijam Forščam, kuri bija par 0,010 sekundēm ātrāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!