Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas kamaniņu sportiste Elīza Tīruma sestdien Pasaules kausa trešajā posmā Altenbergā sasniedza labāko rezultātu šosezon, ieņemot 16. vietu. Elīzas vecākā māsa Maija kļūdījās sacensību pirmajā braucienā, kas posmā neļāva būt augstāk par 24.vietu, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Pirmās trīs vietas šajās sacensībās ieņēma vācietes - Natālija Gaisenbergere, Anke Višņevski un Korina Martini.

E.Tīruma pirmajā braucienā startēja ar 7.numuru, savukārt Maija trasē devās kā 12. Elīza braucienā ieņēma 14.vietu, savukārt Maijai neveiksmīgs starts un 24.vieta. Pirmā brauciena līderi Gaisenbergerei Elīza zaudēja 0,863, savukārt Maija 1,582 sekundes.

Otrajā piegājienā M.Tīruma uzrādīja 21. labāko laiku, kas gan neļāva būt augstāk par 24.vietu kopvērtējumā (+2,540,). Elīzai otrajā braucienā 18. labākais laiks, kas summā deva 16.vietu (+1,688).

Sacensības Altenbergā E.Tīrumai pagaidām ir veiksmīgākās 2012./2013.gada sezonā. PK pirmajā posmā Īglsā Elīza ieņēma 22.vietu, bet nākamajās sacīkstēs Kēnigzē nefinišēja. M.Tīruma Īglsā bija 18., bet Kēnigzē – 15.vietā. Nākamais PK posms dāmām norisināsies pēc nedēļas Siguldā.

Svētdien Altenbergā sacensības turpinās kungi, kā arī paredzēta komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!