Foto: F64
Jaunuzcelto kamaniņu trasi Maskavas apgabala Paramonovā nupat inspicējusi Pasaules kausa izcīņas koordinatore un Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) tehniskās komisijas pārstāve Marija-Luīza Rainere un atzinusi to par gatavu uzņemt Pasaules kausa izcīņas sacensības.

„Redzu, kādas izmaiņas te notikušas gada laikā – paveikts milzīgs darbs! Skaidrs, ka Krievijai nav Pasaules kausa izcīņas posmu rīkošanas kamaniņu sportā, taču ir milzīga citu sporta veidu sacensību pieredze, un tas ir redzams,” saka 1986. gada Pasaules kausa ieguvēja Rainere.

Pasaules kausa izcīņas posms Paramonovas trasē notiks 2011. gada februārī, bet pagājušogad tagā veiksmīgi tika aizvadīts PK izcīņas posms junioriem.

Bijusī sportiste atzina, ka Sočiem būtu bijušas mazāk problēmu ar kamaniņu trasi, ja to attīstītu tie paši cilvēki, kas strādā Paramonovā, vēsta „Vesj Sport”. „Ja tie, kuri attīsta Paramonovas trasi, strādātu Sočos, FIL būtu mierīga par 2014. gada Olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensībām,” norādīja Rainere. „Mēs, protams, esam pārliecināti, ka Soču trase tiks uzbūvēta un tā būs lieliska, taču mana pieredze rāda, ka šādas celtnes pēc to pabeigšanas trīs četrus, bet reizēm pat piecus gadus vēl tiek uzlabotas. Diemžēl Soču trasei šādu laika rezervju nebūs.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!