Foto: LETA

Einars Fogelis pārvēlēts Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidenta amatā, vēsta Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP).

Šajā nedēļas nogalē Hallā, Austrijas federālajā zemē Tirolē, norisinās FIL 70. kongress un Fogelis bija vienīgais kandidāts prezidenta vēlēšanās.

Svētdien kongresā tika vēlētas arī komisijas un komitejas un divās no tām turpmākos četrus gadus strādās Latvijas pārstāvji. Mākslīgo ledus trašu sporta komisijā tika ievēlēts patreizējais Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) vadītājs Atis Strenga, bet juridiskajā komitejā strādās Klāvs Vasks, kurš ir "Tet" padomes priekšsēdētājs.

Fogelis FIL prezidenta amatā uz diviem gadiem tika ievēlēts 2020. gada novembrī, kad arī bija vienīgais kandidāts uz amatu.

Iepriekšējais prezidents vācietis Jozefs Fendts 2020. gada februārī paziņoja, ka kongresā pametīs organizācijas prezidenta amatu un publiski pauda, ka vēlas, lai viņa pienākumus pārņem Fogelis. Vācietis amatu pameta pēc vairāk nekā 26 gadu darba.

Fogelis ir pirmais Latvijas pārstāvis, kurš strādā par kāda olimpiskā sporta veida starptautiskās federācijas prezidentu.

Iepriekš Fogelis kopš 2018. gada vasaras strādāja par FIL ģenerālsekretāru, bet pirms tam kopš 1994.gada bija FIL viceprezidents tehniskajos jautājumos.

Fogelis ir LSFP prezidents un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas loceklis. Pērn septembrī viņš tika iekļauts Starptautiskās Olimpiskās komitejas nākamo ziemas olimpisko spēļu rīkotāju konsultatīvajā komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!