Foto: DELFI

Jozefs Fendts jūnijā Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) 68. kongresā pametīs organizācijas prezidenta amatu, ziņo FIL.

72 gadus vecais vācietis amatu pametīs pēc 26 gadu darba. Viņš savu lēmumu pamato ar to, ka vēlas vairāk laika veltīt privātajai dzīvei.

"Nodošu citās rokās starptautisko federāciju ar sakārtotām finansēm un skaidru struktūru," FIL citē Fendta teikto.

Šī gada 15. un 16.jūnijā Berhtesgādenē norisināsies FIL kongress, kurā tiks vēlēta jaunais prezidents. FIL ģenerālsekretāra amatu šobrīd pilda Einars Fogelis, kuru Fendts vēlas redzēt kā savu pēcteci.

Kā atklāja Fogelis, nākamais organizācijas vadītājs tiks vēlēts kongresā. Ja uz prezidenta amatu būs tikai viens pretendents, arī viņam būs nepieciešams vismaz puse biedru atbalsta.

Fendts 1994.gada 8.februārī pēc Berta Izatiča nāves tika apstiprināts par FIL pagaidu prezidentu, bet 25.jūnijā viņš FIL 43.kongresā tika oficiāli ievēlēts amatā. 1976.gada olimpiskā vicečempiona Fendta vadībā FIL kļuva par mūsdienīgu federāciju. Viņš izveidoja FIL biroju, sekmēja standartizētu drošu ķiveru ieviešanu un atbalstīja mazāko valstu asociācijas.

Fogelis par FIL ģenerālsekretāru strādā kopš 2018.gada vasaras, bet pirms tam viņš bija FIL viceprezidents tehniskajos jautājumos.

Fogelis ir arī Latvijas Sporta Federāciju padomes (LSFP) prezidents un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!