Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmajās Pasaules jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas janvāra vidū notiks Austrijas pilsētā Insbrukā, Latviju pārstāvēs pieci kamaniņu braucēji, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Neoficiāli zināms, ka tiesības piedalīties izcīnījuši Ulla Zirne, Kristens Riks Rozītis, Rihards Lozbers un ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Oficiāls dalībnieku sastāvs būs zināms šīs nedēļas nogalē, kad Īglsas trasē Austrijā noslēgsies šīs sezonas ceturtais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā jauniešiem un junioriem.

Atlase Ziemas spēlēm sākās jau pagājušajā sezonā, kad tika skaitīti Pasaules kausa sacensībās iegūtie punkti. Šobrīd, pieskaitot arī šīs sezonas punktus, Latvijas pārstāvji Zirne un Rozītis ir kopvērtējuma līderi, savukārt divnieku ekipāža Putins/Marcinkēvičs ieņem ceturto vietu. Rihards Lozbers pašlaik kopvērtējumā neatrodas labāko 20 sportistu vidū, tomēr, kā liecina neoficiāla informācija, Jaunatnes spēlēs piedalīsies.

Sezonas sākumā pretendentu vidū uz vietu Latvijas izlasē bija arī Ieva Gudramoviča, taču viņa veselības problēmu dēļ šogad nav startējusi.

Sacensību nolikums paredz, ka Insbrukas spēlēs katru valsti var pārstāvēt seši kamaniņu braucēji – divi jaunieši un jaunietes, kā arī divnieka ekipāža.

Sacensības kamaniņu braucējiem Ziemas spēlēs notiks 15., 16., un 17.janvārī. Pirmajā dienā uz starta izies jaunieši, otrajā dienā – jaunietes un divnieku ekipāžas, bet trešajā dienā paredzētas komandu stafetes sacīkstes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!