Foto: LETA
Šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. janvārī Vācijas pilsētā Kēnisgzē ar piekto posmu turpināsies "Eberspacher" Pasaules kausa sezona. Uz Vāciju ir devušies astoņi Latvijas kamaniņu sporta izlases atlēti, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Dāmu konkurencē pēc pirmajiem četriem "Eberspacher" Pasaules kausa posmiem labākā, ar astoto vietu un 194 punktiem kopvērtējumā – Elīza Tīruma, tūlīt aiz viņas, devītajā pozīcijā ar 182 punktiem – Kendija Aparjode. Savukārt 18. vietā ar 95 punktiem ierindojas Ulla Zirne, bet ar 91 punktu 19. pozīcijā juniore Sigita Bērziņa.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē labākie – Andris Šics/Juris Šics, kuriem 208 punkti un sestā vieta kopvērtējumā. Devītie – Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ar 156 punktiem, bet Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem – 12. pozīcija un iegūti 135 punkti.

Vīru konkurencē Kristeram Aparjodam, izlaižot trešo un ceturto Pasaules kausa posmu gūtās traumas dēļ, dalīta 15. pozīcija ar Riku Kristenu Rozīti un iegūti 112 punkti. 17. vieta – Artūram Dārzniekam un iegūti 105 punkti, bet junioram Gintam Bērziņam 25. pozīcija un 69 punkti.

Uz "Eberspacher" Pasaules kausa piekto posmu ir devušies divu labāko pamatsacensību kopvērtējuma rezultātu īpašnieki no katras disciplīnas. Proti, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Elīza Tīruma, Kendija Aparjode, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks. Savukārt Gints Bērziņš paliek Siguldā, lai gatavotos 52. FIL Eiropas čempionātam, kas 9. un 10. javārī norisināsies Latvijas sportistu mājas trasē.

Ņemot vērā to, ka Pasaules kausa posmos šajā sezonā var startēt pieci vīri, četras sievietes, bet divvietīgo ekipāžu konkurencē vien trīs dueti no katras valsts, pārējie Latvijas kamaniņu sporta izlases dalībnieki paliek Siguldā, lai 30. decembrī un 2. janvārī atlases sacensībās cīnītos par vietu komandas pamatsastāvā un jau vēlāk pievienotos pārējai komandai uz nākamajiem "Eberspacher" Pasaules kausa posmiem.

30. decembrī un 2. janvārī par vietu komandā cīnīsies Ulla Zirne, Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola, kā arī divvietīgās ekipāžas – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.
Kēningzē līdz ar "Eberspacher" Pasaues kausa piekto posmu norisināsies arī komandu stafete.

Piektdien, 1. janvārī Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās no Latvijas komandas cīnīsies Artūrs Dārznieks.

Sestdiena, 2. janvāris
11.30 1. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
12.50 2. brauciens – Divvietīgās ekipāžas
14.40 1. brauciens – Vīrieši
16.20 2. brauciens – Vīrieši

Svētdiena, 3. janvāris
10.20 1.brauciens – Sievietes
11.45 2.brauciens – Sievietes
13.40 Komandu stafete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!